Διαμαρτυρία συνταξιούχων Σκιάθου

Ζήτησαν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 17:29

ΒΟΛΟΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Σκιάθου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας καθώς και εργαζόμενοι, διεκδικώντας την άμεση στήριξη και θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.


Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε από τους φορείς, τονίστηκε η πολιτική των Κυβερνήσεων που έχουν φέρει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου χωρίς μόνιμους γιατρούς και χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών της Πρωτοβάθμιας Υγείας «ενώ οι ιδιώτες θησαυρίζουν πάνω στα προβλήματα Υγείας».
Καταγγέλλουν επίσης τη χαρακτηριστική καθυστέρηση ώστε να λυθεί μόνιμα η μετακίνηση των ασθενών με πλωτό ασθενοφόρο από τη Σκιάθο προς το Βόλο αλλά και την ανάγκη για μικρότερου μεγέθους ασθενοφόρου ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες της Σκιάθου μέσα στο χωριό, πράγμα που απασχολεί εδώ και μία δεκαετία.
Στα παραπάνω –αναφέρει σχετική ανακοίνωσή τους- έρχονται να προστεθούν οι ανάγκες για τον εμβολιασμό που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το Κέντρο Υγείας χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται μεγάλο μέρος της λειτουργίας του, να ακυρώνονται και να χάνονται χιλιάδες ιατρικά ραντεβού.
Επίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προχωρώντας στη νέα μείωση -εν μέσω επιδημίας- της κρατικής χρηματοδότησης για τα Κέντρα Υγείας κατά 92 εκατ. ευρώ για το 2021.
Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους συνταξιούχους, εργαζόμενους να διεκδικήσουν και να παλέψουν για:
* Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.
* Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
* Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με πλήρες ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
* Ζητάμε άμεσα την απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου για την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά ασθενών προς το νοσοκομείο Βόλου.
Ειδικά για τις απομακρυσμένες περιοχές είναι απαραίτητη η αναβάθμιση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της προληπτικής ιατρικής και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αντίθετα, τώρα, με την υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας και με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2021, ζούμε την δραστική υποβάθμιση του συστήματος υγείας που οδηγεί στην πλήρη εμπορευματοποίηση και κάνει την υγεία λεία στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εμπόρευμα για γερά πορτοφόλια.
Οι φορείς και οι σύλλογοι στη Σκιάθο, συντονισμένα κι οργανωμένα να απαιτήσουμε, για άλλη μια φορά από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση να πάρουν άμεσα μέτρα για την Δημόσια Υγεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματα του υγειονομικού συνδικαλιστικού κινήματος ενόψει και του πιθανού τρίτου κύματος πανδημίας και της έλευσης του χειμώνα. Αλλά και να αντιμετωπίζονται παρόμοια φαινόμενα που μπορούν να προκύψουν στο μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass