Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο αγροτικό δίκτυο παράπλευρα της παλιάς εθνικής

Εργα 6 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την οδική ασφάλεια στον Δήμο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2021 17:10

Στα 6 εκατ. ευρώ ανέρχονται συνολικά οι πιστώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ. Πέραν των αναγκαίων συντηρήσεων, τόσο της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας - Βόλου, όπως και

στο επαρχιακό τμήμα που συνδέει τη νέα με την παλαιά εθνική οδό, εξίσου σημαντικό θεωρείται το έργο της δημιουργίας αγροτικού δικτύου, μήκους 15 χλμ. από τον δρόμο προς Αγιά (στο ύψος της Γαλήνης) μέχρι το Καλαμάκι.
Με το έργο αυτό, ουσιαστικά θα δημιουργηθεί αγροτικό οδικό δίκτυο παράλληλα της παλαιάς εθνικής οδού, συμβάλλοντας έτσι στην οδική ασφάλεια με δεδομένο ότι η κυκλοφορικά των γεωργικών μηχανημάτων θα διεξάγεται πλέον μέσω αυτού του δικτύου αντί της παλαιάς εθνικής οδού, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, ενός δρόμου που χρησιμοποιείται ευρέως από βαρέα οχήματα, φορτηγά, κ.λπ. προκειμένου να αποφύγουν τη νέα εθνική οδό και τα διόδια.
Επίσης από την «απέναντι» πλευρά της παλαιάς εθνικής, θα αναβαθμιστεί με ασφαλτόστρωση το αγροτικό οδικό δίκτυο που συνδέει τη Χάλκη με τη Μελία, μήκους 6,5 χλμ. δίκτυο που χρησιμοποιείται ευρέως από αγρότες - κατοίκων χωριών της περιοχής.
Την πορεία των εργασιών επιθεώρησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος συνοδευόμενοι από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με τον κ. Αγοραστό να δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως «δημιουργούμε ένα παράπλευρο οδικό δίκτυο στην οδό Βόλου, από το ύψος του δρόμου προς Αγιά μέχρι το Καλαμάκι - Αχίλλειο, δίνουμε ασφαλή προσβασιμότητα στην παλιά εθνική οδό, αναβαθμίζουμε τον δρόμο Χάλκη-Μελία με πρόσβαση στην παλιά εθνική για να γίνονται από εκεί, οι τοπικές μετακινήσεις γεωργικών μηχανημάτων».
ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ
Αναλυτικότερα οι πιστώσεις, ανά έργο κατανέμονται ως εξής: Για τη συντήρηση της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου, σε μήκος 8 περίπου χιλιομέτρων, 1.800.000 ευρώ.
Για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε συνολικό μήκος 20 περίπου χιλιομέτρων (με αποκαταστάσεις, καθαρισμό ερεισμάτων, κατασκευή τεχνικών έργων, διαγράμμιση και σήμανση) 2.500.000 ευρώ στις οδούς: παλαιά ε.ο. Λάρισας - Βόλου-Κιλελέρ-ΠΑΘΕ 5,5 χλμ. (750.000 ευρώ), παλαιά ε.ο. Λάρισας-Βόλου-Καλαμάκι 1 χλμ. (75.000 ευρώ), Νίκαια-Χάλκη 1 χλμ. (75.000 ευρώ).
Νίκαια - Άγιοι Ανάργυροι 2 χλμ. (150.000 ευρώ). Λοιπό περιφερειακό δίκτυο διαγράμμιση-σήμανση 100.000 ευρώ. Χάλκη-Μελία (νέα ασφαλτόστρωση) 6,6 χλμ. 1.000.000 ευρώ. Συνδετήριος παλαιάς ε.ο. Λάρισας - Βόλου Κ20 2 χλμ. (350.000 ευρώ).
Για την αναβάθμιση του δρόμου προς Αγιά μέχρι το Καλαμάκι, όπου κατασκευάζεται παράπλευρο δίκτυο για τη μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων και των ανθρώπων της περιοχής, καθώς και κάθετοι οδοί για την ασφαλή έξοδο στην παλιά εθνική οδό, με εργασίες σε συνολικό μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων (1.750.000 ευρώ).
Με αφορμή τα έργα ο κ. Αγοραστός σε δήλωσή του σημειώνει πως «με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλο, και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, έχουμε σε εξέλιξη παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας σε περισσότερα από 40 χιλιόμετρα μέσα στα όρια του Δήμου Κιλελέρ.
Δημιουργούμε ένα παράπλευρο οδικό δίκτυο στην οδό Βόλου, από το ύψος του δρόμου προς Αγιά μέχρι το Καλαμάκι - Αχίλλειο, δίνουμε ασφαλή προσβασιμότητα στην παλιά εθνική οδό, αναβαθμίζουμε τον δρόμο Χάλκη -Μελία με πρόσβαση στην παλιά εθνική για να γίνονται οι τοπικές μετακινήσεις των γεωργικών μηχανημάτων και των ανθρώπων από εκεί. Παράλληλα συντηρούμε την παλιά εθνική οδό και τον δρόμο Κιλελέρ - περιφερειακό. Δημιουργούμε ένα ασφαλές δίκτυο με στόχο τη μείωση των κινήσεων των αγροτικών μηχανημάτων και των αυτοκινήτων στην παλιά εθνική οδό. Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής μετακίνηση και επικοινωνία των ανθρώπων στις τοπικές κοινότητες, χωρίς να χρειάζεται να ανεβαίνουν στην παλιά εθνική οδό, αλλά και η σύνδεση ένθεν κακείθεν των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.
Πρόκειται για έργα ουσίας, στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής, έργα που εξυπηρετούν την αγροτική παραγωγή και αναβαθμίζουν τις συνθήκες κυκλοφορίας και την καθημερινότητα» καταλήγει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Στην επιθεώρηση των έργων, τους κ. Αγοραστό και Νασιακόπουλο συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης, Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κιλελέρ, Αλ. Χονδρονάσιος και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας, Χρ. Ντάγιας.
Β.Κ.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα