Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Δ. Παπαστεργίου με πανεπιστημιακές αρχές

Για Φοιτητικές Εστίες και πανεπιστημιακά κτίρια

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 17:00

Διαδικτυακή συνάντηση του δημάρχου Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.) πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε, μετά από πρόσκληση του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας (ΣΕΦΑΑΔ).

Το θέμα της συζήτησης ήταν η δημιουργία φοιτητικών εστιών και νέων κτιρίων και γυμναστηρίων των τμημάτων ΤΕΦΑΑ και Διαιτολογίας-Διατροφολογίας του Π.Θ. Στη συνάντηση εκτός του κ. Παπαστεργίου συμμετείχαν ο πρύτανης του Π.Θ., κ. Ζήσης Μαμούρης, ο αντιπρύτανης του Π.Θ., κ. Γιάννης Θεοδωράκης, ο πρώην πρύτανης του Π.Θ. κ. Γιώργος Πετράκος και ο κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.
Στη συζήτηση εξετάσθηκαν οι χρηματοδοτικές δυνατότητες και οι διαδικασίες που απαιτούνται για δημιουργία φοιτητικών εστιών, καθώς και νέων πανεπιστημιακών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων στα Τρίκαλα και ειδικότερα στις Καρυές. Ο κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ εξήγησε ότι η ανάπτυξη του νέου τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφολογίας προχωρά κανονικά, με σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και με την πρόσληψη νέου πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικού προσωπικού, το οποίο εντός του 2021 θα δώσει τη δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας του νέου τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας. Στα επόμενα δύο χρόνια η ΣΕΦΑΑΔ θα έχει πάνω από 1.500 φοιτητές σε δύο απολύτως βιώσιμα και πολύ υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακά τμήματα, το οποίο απαιτεί φοιτητικές εστίες, καθώς και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑΔ η συζήτηση ήταν παραγωγική και αποφασίστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο, ώστε να ετοιμαστούν μελέτες που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση των παραπάνω έργων. Τα νέα έργα θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ΣΕΦΑΑΔ και στην οικονομική ανάπτυξη των Τρικάλων και της Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα