Συναντήσεις του προέδρου της ΕΠΣΚ με Κ. Τσιάρα και Νικ. Γιατρομανωλάκη

Συζήτησαν για θέματα ενίσχυσης του Πολιτισμού

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 17:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, συναντήθηκε, πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, κ. Μανώλης Στεργιόπουλος.


Στη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κυριάρχησε το ζήτημα της παράτασης της θητείας των Δ.Σ. αστικών συνεταιρισμών μέχρι 31/3/2021.
Οι κ. Τσιάρας και Στεργιόπουλος είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και για μια σειρά από άλλα γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό και την περιοχή μας.
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων έθεσε επί τάπητος το καίριο ζήτημα της απαλλαγής ενοικίων για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που πλήττονται εν μέσω της πανδημίας.
Ο κ. Στεργιόπουλος συζήτησε διεξοδικά με τον Υφυπουργό για τον τρόπο που θα μπορούσε να θεσπιστεί μια τέτοια ρύθμιση ώστε να καλυφθούν οι Σύλλογοι που ενοικιάζουν διάφορους χώρους για τη λειτουργία τους.
Ο Υφυπουργός, από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ώστε να βρεθεί ο τρόπος να ικανοποιηθούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που έχουν ενοικιοστάσιο.
Επίσης, ο κ. Γιατρομανωλάκης ενημέρωσε τον κ. Στεργιόπουλο για τις Προσκλήσεις που «τρέχουν» αυτό το διάστημα για επιχορηγήσεις διάφορων πολιτιστικών δράσεων, όπως οι δύο τελευταίες που αφορούν σε «Δράσεις για τη μελέτη, διαφύλαξη, και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» και «Δράσεις σχετικές με τη διάδοση, προβολή, προώθηση των Γραμμάτων και του βιβλίου, την υποστήριξη επιστημονικών συναντήσεων και δράσεων φιλαναγνωσίας» για τις οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί ηλεκτρονικά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού μας.

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass