Προετοιμασίες για τους εορτασμούς για τον Ρήγα Φεραίο

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 17:45

ΒΟΛΟΣ
Πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων συνάντηση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Βελεστίνου κ. Γεωργ. Παπατόλια για ζητήματα που αφορούν το Δ. Ρήγα Φεραίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για το Ρήγα Φεραίο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τον προϋπολογισμό των εκδηλώσεων για το αφιέρωμα στο μεγάλο Δάσκαλο του Γένους, Ρήγα Φεραίο, ποσού ύψους 130.000 €, που θα λάβουν χώρα τη φετινή χρονιά τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας και προστασίας λόγω κορωνοϊού.  Επίσης, συμφωνήθηκε να εκδοθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τη λίμνη Κάρλα, ένα έργο ορόσημο, σημαίνουσας αξίας με πολλαπλά οφέλη και θετικές συνέπειες για την περιοχή, για την υλοποίηση του οποίου έχει τιμηθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Παράλληλα, αναλύθηκε εκτενώς ο προγραμματισμός για τις εργασίες στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των καταστηματαρχών της περιοχής ενόψει της θερινής περιόδου, περίοδο κατά την οποία ευελπιστούν να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς και τα δεδομένα της πανδημίας, με βασικό γνώμονα την ανεύρεση της κατάλληλης περιόδου εργασιών για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ταχύτερη εξέλιξη των έργων.
Τέλος, υπήρξε ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών οδοποιίας για τη βελτίωση του δρόμου από τον οικισμό Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση «Κουλούρι», μήκους 2,2 χλμ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη συμβολή της Περιφέρειας σε έργα πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερα όμως τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση η γενέτειρα του Ρήγα Φεραίου βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας θα εστιάσουμε και θα αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass