Διαμαρτυρία καθηγητών για τις βαθμολογίες

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2021 18:42

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Διοίκηση της ΕΛΜΕΚ στην είσοδο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, παρουσία και του Δ/ντή κ. Σωκράτη Παππά για έγγραφο που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στους Διευθυντές των σχολείων, με το οποίο τους ζητάει να παραδώσουν στις Δ.Δ.Ε. τα ονόματα όσων καθηγητών δεν κατέθεσαν βαθμολογία του Α’ τετραμήνου, τα αιτιολογημένα σημειώματά τους καθώς και τα ονόματα των μαθητών που δεν έλαβαν βαθμούς στα συγκεκριμένα μαθήματα.


Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ κ. Γιώργος Καραγιάννης κατήγγειλε την παραπάνω εγκύκλιο διότι όπως είπε, «δεν βασίζεται σε κάποιες διατάξεις, ενώ ελήφθη και στη σκιά μιας νομοθεσίας που προβλέπει και δίνει το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν βαθμολογία πρώτου τετραμήνου εφόσον για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να βαθμολογήσουν τους μαθητές».
Ο κ. Καραγιάννης επισήμανε πως «το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι γνωστό ότι έγιναν πολύ λιγότερες διδακτικές ώρες από τις προβλεπόμενες, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας που δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή μαθημάτων μέσα από μια διαδικασία κανονικότητας».
Ο ίδιος χαρακτήρισε «αίολη την εγκύκλιο» η οποία όπως τόνισε «εντάσσεται κατά τα φαινόμενα σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης στους συναδέλφους προκειμένου να αποδεχθούν όλα όσα δρομολογούνται από το Υπουργείο».
«Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά πως το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει τη μη κατάθεση βαθμολογίας με αιτιολογημένα σημειώματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι τονίζω ότι μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας δίνουν καθημερινά μεγάλη μάχη για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο» δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δ.Ε. κ. Παππάς ευχαρίστησε την ΕΛΜΕΚ για την επίσκεψή της, δήλωσε πως δεν συμφωνεί πλήρως με την τοποθέτηση του προέδρου της, αλλά υπογράμμισε πως θα μεταβιβάσει τις επισημάνσεις της Ένωσης στο Υπουργείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass