Διαμαρτυρία για τα αρδευτικά τέλη

Στην Αποκεντρωμένη Καρδίτσας από αγρότες

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2021 15:36

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν δυναμικάτη μείωση ή και απαλλαγή των δημοτικών αρδευτικών τελών του έτους 2020, για τους καλλιεργητές του Δήμου Παλαμά λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας από τη μια μεριά και των τεράστιων καταστροφών

του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», διατράνωσαν μέσω συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα πρόεδροι τοπικών αγροτικών συλλόγων με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κ. Τζέλλα. Όπως επισήμανε στην σχετική τοποθέτησή του ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, την ερχόμενη Παρασκευή 5/3/2021, στις 12 το μεσημέρι, με λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας που ισχύουν, αντιπροσωπεία των συλλόγων θα επισκεφθεί τα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στην Καρδίτσα, προκειμένου να επιδώσει έγγραφο με το αίτημα αναλυτικά. Ο κ. Τζέλλας είπε πως «δεν είναι δυνατόν μετά τις τεράστιες ζημιές του «Ιανού» να έρχεται η κεντρική διοίκηση και να παίρνει πίσω μια απόφαση που είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα του λαού, ενάντια ακόμη και στα λεγόμενα του ίδιου του Πρωθυπουργού που όταν ήρθε στην Καρδίτσα τόνισε πως οι Υπηρεσίες πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να αποζημιωθούν και να ανακουφιστούν οικονομικά οι πληγέντες παραγωγοί. Εμείς σαν οργανωμένο αγωνιστικό κίνημα αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε».
Επίσης, ο κ. Τζέλλας υπογράμμισε πως εκτός της ακύρωσης της απόφασης (αριθμ. 1/2021) του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά για μείωση ή απαλλαγή αρδευτικών τελών η Αποκεντρωμένη ακύρωσε και μια άλλη απόφαση του σώματος που προέβλεπε μείωση των ενοικίων των δημοτικών χωραφιών για τους αγρότες κατά 40%.
«Έχουμε παράδειγμα που η Αποκεντρωμένη όχι μόνο εγκρίνει, αλλά και επιβάλλει μείωση μισθώματος για Εταιρία που νοικιάζει ακίνητο του Δήμου Παλαμά. Όμως δεν γίνεται το ίδιο με τα ενοίκια που πληρώνουν στον Δήμο οι αγρότες αφού δεν δέχεται σχετική απόφαση του Δ.Σ. Παλαμά η οποία εκφράζει τα συμφέροντά τους» επισήμανε ο κ. Τζέλλας.
Στην συνέντευξη συμμετείχαν εκτός του κ. Τζέλλα ο πρόεδρος του Α.Σ. Παλαμά κ. Αντωνίου, ο πρόεδρος του Α.Σ. Λεύκης κ. Πολυγένης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Προαστίου κ. Φύλλος και ο πρόεδρος του Α.Σ. Κοσκινά κ. Κωστόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass