Υποστήριξη, αποκατάσταση και αποζημιώσεις

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ-ΜΕΣΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2021 16:40

Κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέα της Ε.Π. Θεσσαλίας, τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του κόμματος και τον

Παναγιώτη Σπήλιο μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας και γραμματέα της Τ.Ε. Υπαίθρου.
Σε ανακοίνωση του κόμματος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι: «Επείγουν ο έλεγχος των κτιρίων και η στήριξη στους πληγέντες και να μπει επί τάπητος το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης. Για δεύτερη ημέρα παραμένουν στους δρόμους οι κάτοικοι των χωριών Δαμάσι και Μεσοχώρι, εξαιτίας των σοβαρών καταστροφών σε σπίτια και περιουσίες που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, αλλά και την ολιγωρία της κυβέρνησης που άφησε εκατοντάδες άτομα να προσπαθούν να βρουν λύση για τροφή, νερό, ακόμη και στέγαση. Μάλιστα, εκατοντάδες ήταν αυτοί που πέρασαν το κρύο βράδυ στις πρόχειρες σκηνές που στήθηκαν και σε αμάξια.
Όσοι «τυχεροί» βρήκαν στέγη σε ξενοδοχεία που αξιοποιήθηκαν στον Νομό Τρικάλων, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, τόνισαν ότι αυτό δε φτάνει, καθώς χρειάζεται κάθε πρωί να είναι πίσω στο χωριό για τις δουλειές τους (αγροτικές, κτηνοτροφικές και άλλες). Ταυτόχρονα αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, καθώς χθες δεν είχαν έρθει ακόμη χημικές τουαλέτες, ενώ σε μικρές ποσότητες διατίθενται μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ. Την ίδια ώρα, με αργούς ρυθμούς προχωρά η επιθεώρηση και ο έλεγχος των σπιτιών, καθώς παρά τις υποσχέσεις, στο Δαμάσι ενδεικτικά, βρισκόταν μέχρι το απόγευμα, ένα κλιμάκιο μηχανικών που έπρεπε να ελέγξει τουλάχιστον 300 σπίτια.
Αυτά τα ζητήματα των ανεπαρκών μέτρων αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ που πραγματοποίησε χθες περιοδεία στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, μεταφέροντας τη στήριξη του κόμματος στους σεισμόπληκτους και αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσής τους για να διασφαλιστούν αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών και οικονομικής στήριξης. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να φροντίσει για να αποκατασταθούν άμεσα ό,τι ζημιές υπάρχουν στα σπίτια των κατοίκων, να ελεγχθούν τα κτίρια, να στεγαστεί ο κόσμος, να εξασφαλιστεί η ένδυση και στέγαση όσων έχουν ανάγκη. Ακόμα επισήμανε πως πρέπει να μπει επί τάπητος για ακόμα μια φορά το θέμα της πρόληψης για τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης, για να μη μετράει ο κόσμος συνεχώς τις πληγές του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass