Γ. Κωτσός: Ζήτησε ενίσχυση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας

Μαζί με εξοπλισμό για τον ξενώνα «Ζέφυρο» από τον Β. Κοντοζαμάνη

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 19:39

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Ο βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας, κ. Γ. Κωτσός, επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, για ζητήματα που απασχολούν τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.


Ειδικότερα, ο Καρδιτσιώτης βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα της επιπλέον στελέχωσης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, καθώς υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στον βουλευτή από τον Σύλλογο Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας.
Επίσης, ο κ. Κωτσός έθεσε το ζήτημα της έλλειψης εξοπλισμού και προσωπικού στον Ξενώνα «Ζέφυρος» του Νοσοκομείου.
«Ο Ξενώνας χρησιμοποιεί σήμερα λέβητα πετρελαίου για τη θέρμανσή του. Δεδομένου ότι στην οδό που εδρεύει ο Ξενώνας περνάει το φυσικό αέριο, και επειδή η τιμή του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι σημαντικά μικρότερη, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η αλλαγή του λέβητα πετρελαίου με λέβητα φυσικού αερίου. Όσον αφορά τον εξοπλισμό του Ξενώνα είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί, λόγω παλαιότητας, αντικατάσταση των 2 κλιματιστικών της κουζίνας, αλλά και ορισμένων επίπλων, κυρίως κρεβατιών» επισήμανε ο βουλευτής.
Επιπλέον σε ό,τι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, ο κ. Κωτσός μετέφερε στον Υπουργό ότι έχει ελλείψεις στον αναγκαίο για την καθημερινή εξυπηρέτηση των ασθενών εξοπλισμό. Επισήμανε δε και το αίτημα για προμήθεια του Τμήματος Αποστείρωσης με ένα πλυντήριο χειρουργικών εργαλείων, καθώς το υπάρχον δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.
Ο κ. Κοντοζαμάνης αφού αναγνώρισε τη σπουδαιότητα των προβλημάτων, δεσμεύτηκε στον βουλευτή πως θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα που συζητήθηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass