Προκήρυξη Διαγωνισμού Κληροδοτήματος Βαλταδώρου

Για γεωπόνους, οικονομολόγους, νομικούς, ιστορικούς, ζωγράφους και λογοτέχνες που κατοικούν στον Δήμο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 15:43

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Ο Δήμος Καρδίτσας προκηρύσσει για το έτος 2021 διαγωνισμό που αφορά την επιλογή Καρδιτσιωτών επιστημόνων που έχουν διακριθεί για το επιστημονικό τους έργο, στους οποίους θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν θα χρηματοδοτηθούν από το Κληροδότημα Βαλταδώρου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Καρδίτσας το έτος 1985 με τις διαθήκες των αδελφών Αντώνιου και Θεοδώρας Βαλταδώρου. Στις εν λόγω διαθήκες ορίζεται η απονομή βραβείων σε γεωπόνους, οικονομολόγους, νομικούς, ιστορικούς, ζωγράφους και λογοτέχνες που κατοικούν στον Δήμο Καρδίτσας.
Για το έτος 2021 θα απονεμηθούν βραβεία, κατόπιν διαγωνισμού, σε Καρδιτσιώτες οικονομολόγους και ιστορικούς. Οι βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τους υποψηφίους για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι:
Να κατοικούν στον Δήμο Καρδίτσας.
Για την κατηγορία των οικονομολόγων να διαθέτουν πτυχίο Οικονομολόγου – Λογιστή από ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Για την κατηγορία των ιστορικών να διαθέτουν πτυχίο Ιστορίας – Αρχαιολογίας.
Το πρώτο βραβείο ανέρχεται στο ποσό των 1.200 ευρώ, το δεύτερο στο ποσό των 1.000 ευρώ και το τρίτο στο ποσό των 800 ευρώ. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 στην Καρδίτσα, στην οποία θα γίνει η απονομή των βραβείων.
Ο Δήμος Καρδίτσας θα μεριμνήσει για τη συγκρότηση τριμελών επιστημονικών συμβουλευτικών Επιτροπών, μη αμειβόμενες, έργο των οποίων θα είναι η αξιολόγηση των προτάσεων και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στα μέλη της Επιτροπής των Βραβείων Βαλταδώρου, ως προς την έκδοση των επιτυχόντων των διαγωνισμών. Τα μέλη των δύο Επιτροπών θα προέρχονται από τους τοπικούς αντίστοιχους συλλόγους με τις κατηγορίες των διαγωνιζομένων και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η γνωμοδότηση της Επιτροπής των βραβείων για την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, θα λάβει υπ’ όψιν της και τα αντικειμενικά κριτήρια, όπως πτυχία, βαθμός πτυχίου, δημοσιεύσεις, κ.λπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass