Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδήλωση ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2021 16:05

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας καλεί, στις 5 σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου σε μια, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «ενωτική ημέρα δράσης μαζί με άλλες συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις και μαζική διαδήλωση

ενάντια στις πολιτικές της Κυβέρνησης, της ΕΕ, στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία των τελευταίων ημερών.
Καλούμε τον λαό της Λάρισας, τους τοπικούς φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης, να κατέβουν μαζικά στον δρόμο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τους καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές μας ενώνοντας τη φωνή τους μαζί μας για να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο "Ως εδώ!" στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή. Να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας».
Κάλεσμα συμμετοχής στο ίδιο συλλαλητήριο απευθύνουν το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει στον δρόμο του αυταρχισμού και της καταστολής για να επιβάλλει τη σκληρή ταξική πολιτική της και να καλύψει τις ευθύνες της για τη δραματική εξέλιξη της πανδημίας». Σημειώνοντας ότι «δεν θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή πολιτική τους για τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τις δολοφονικές επιλογές τους στην υγεία, τις παροχές στο κεφάλαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, τη λεηλασία του περιβάλλοντος και κάθε δημόσιου αγαθού, την καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η κομουνιστική επαναστατική αριστερά, η εργατική τάξη, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βγαίνουν στους δρόμους και απαιτούν: Να μπει τέρμα σε αυτήν την πολιτική, που δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά ανατροπή. Οι μέρες της κυβέρνησης της Ν.Δ. έχουν τελειώσει, όση συναίνεση και να παρέχει η μη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά Άρθρα