Καθάρισαν νερά και φερτά υλικά

Η αντιπεριφέρεια Καρδίτσας σε Λείψιμο και Καλέντζη

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 17:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Προβλήματα με κάθοδο μεγάλου όγκου υδάτων και φερτών υλών δημιουργήθηκαν την Κυριακή 21/3/2021, στον ποταμό Λείψιμο στο Καρποχώρι Σοφάδων και στους ποταμούς Ιταλικό και Καλέντζη στον δρόμο Παλαμά προς Κοσκινά και Ψαθοχώρα.


Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών κινητοποίησαν την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας η οποία μέχρι χθες το πρωί που παρουσίασαν σημαντική ύφεση τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή βρίσκονταν σε επιφυλακή για την πορεία του νερού που κατεβαίνει από τα ορεινά στον κάμπο.
Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, χθες το απόγευμα με μεγάλο εκσκαφέα και άλλα μηχανήματα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς ζήτημα στο θυρόφραγμα του Καλέντζη, ανάμεσα σε Παλαμά και Κοσκινά όπου είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δένδρων, πέτρες και χώματα από τα κατεβάσματα.
Επίσης, το νερό είχε ανέβει αρκετά στα αναχώματα και έγιναν διάφορες αποσυμφορητικές παρεμβάσεις για να διευκολυνθεί η ροή του στα αναφερόμενα ποτάμια.
Από την πλευρά του ο Δήμος Παλαμά είχε στείλει στο σημείο δύο τσάπες στην παλιά γέφυρα του δρόμου Παλαμά – Κοσκινά.
Σε επιφυλακή βρίσκονταν και στο Δήμο Σοφάδων, καθώς θέμα είχε δημιουργηθεί στον ποταμό Λείψιμο κοντά στο Καρποχώρι.
Πρόκειται για τη γέφυρα Καρποχωρίου και τον παραπόταμο Ξηριά (Τ.Κ. Δασοχωρίου), του Λείψιμου όπου σε κάποια σημεία στις όχθες το νερό βγήκε στα χωράφια.
Σε εγρήγορση βρίσκονταν και στο Μακρυχώρι για τον τμήμα του ποταμού Καλέντζη που περνάει από κει, αλλά τελικά δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα.
Να σημειωθεί ότι περιόδευσαν κατά μήκος του Λείψιμου και του Καλέντζη από Καρποχώρι – Άγιο Θεόδωρο – Μακρυχώρι και μετά στο θυρόφραγμα Κοσκινά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος και ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου στην περιοχή Κοσκινά – Ψαθοχώρας.
Στην όλη επιχείρηση αποσυμφόρησης ποταμών το Σαββατοκύριακο συμμετείχαν με επιτυχία περίπου 15 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass