Νέα μηχανήματα στη ΜΕΘ του Γ.Ν.Λ.

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 487.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 17:50

Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να αντεπεξέλξει στις αυξημένες ανάγκες διαχείρισης των περιστατικών με Covid-19.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε την ένταξη της προμήθειας σύγχρονων μηχανημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 487.240 ευρώ στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος, φορέας υλοποίησης και λειτουργίας του έργου, είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
«Στηρίζουμε το δημόσιο Σύστημα Υγείας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Εμπιστευόμαστε τα δημόσια Νοσοκομεία που παρά την πίεση που δέχονται από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση βγαίνουν κερδισμένα και με πλεόνασμα αξιοπιστίας. Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τη Διοίκηση του ΓΝΛ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προμηθευόμαστε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και τη διευκόλυνση του έργου του υγειονομικού προσωπικού της, που καθημερινά υπερβάλλει εαυτόν. Με ολοκληρωμένο σχέδιο, ενισχύουμε ΜΕΘ παντού στη Θεσσαλία με μηχανήματα που αποτελούν παρακαταθήκη για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό δημόσιο σύστημα υγείας και στη μετα-covid εποχή» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
Ο ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ενισχύεται με:
* Δώδεκα τροχήλατα για θέσεις ασθενών: Βοηθητικό τραπέζι νοσηλείας για κάθε κλίνη νοσηλείας.
* Τρία σετ τροχήλατου αρθρωτού φωτισμού LED: για τη διενέργεια μικροεπεμβάσεων σε ασθενείς για τους οποίους δεν είναι δυνατή η εισαγωγή τους στο κεντρικό χειρουργείο.
* Έναν εγκεφαλογράφο: με δυνατότητα αποστολής και αποθήκευσης των εξετάσεων στο αρχείο ασθενών της μονάδας.
* Μία συσκευή HOLTER 7 ημερήσιας καταγραφής: για την καταγραφή και καρδιολογική παρακολούθηση ασθενών.
* Τρία Διαφανοσκόπια 2 θέσεων LED: για την εξέταση ακτινογραφιών.
* Τρία Διαφανοσκόπια 3 θέσεων LED: για την εξέταση ακτινογραφιών.
* Μία συσκευή πρόκλησης βήχα, COUGH ASSIST: η συσκευή υλοποιεί πλήρεις αναπνευστικούς κύκλους, με χρόνους εισπνοής, εκπνοής και αναπνευστικής αδράνειας.
* Δύο καρδιογράφους με ενσύρματη και ασύρματη λειτουργία.
* Δύο φορητές συσκευές mip-mep: για τη συχνή μέτρηση της λειτουργίας των πνευμόνων.
* Δύο φορητά σπιρόμετρα: για επιτόπου εξέταση χωρίς τη μετακίνηση του ασθενή.
* Δύο φορητούς υπέρηχους χειρός (TABLET): για επιτόπου εξέταση και παρακολούθηση των μηχανικά αεριζόμενων ασθενών, παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού και για καρδιολογικές και κοιλιακές εξετάσεις και εφαρμογές.
* Μία συσκευή θερμοδομετρίας εκπνοής: για τη μέτρηση θερμιδομετρίας διασωληνωμένων ασθενών και ασθενών με αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία, για υπολογισμό διατροφής σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
* Ένας τομογράφος ηλεκτρικής εμπέδησης: για εκτίμηση περιοχικού αερισμού, παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού και εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας.
* Ένα μόνιτορ, κατάλληλο για περιβάλλον μαγνητικού τομογράφου: για την παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών κατά τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας.
* Δύο φορητά ψηφιακά ακτινολογικά: για την άμεση πραγματοποίηση όλων των ακτινολογικών και απεικονιστικών εξετάσεων.
* Ένα φορητό ψηφιακό τροχήλατο ακτινοσκοπικό C-ARM: για την άμεση πραγματοποίηση παρεμβάσεων σε ασθενείς που χρήζουν ακτινοσκοπικού ελέγχου με το αποτέλεσμα να είναι άμεσα διαθέσιμο στους ιατρούς.
* Δύο σετ εξοπλισμού διαχείρισης ακτινογραφιών στις μονάδες ΜΕΘ και ΜΑΦ: για διαχείριση - αποστολή - αποθήκευση και επεξεργασία ιατρικών εικόνων. Το σύστημα θα συνεργάζεται με το RIS και το PACS του Νοσοκομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass