Τα λεφτά τελείωσαν…

Φέρεται να δήλωσε ο Στ. Πέτσας στον δήμαρχο Παλαμά

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2021 20:07

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, ο Δήμαρχος κ. Γ. Σακελλαρίου, η οποία «έβγαλε» μια όχι και τόσο ευχάριστη είδηση για τους αγρότες της περιοχής που περιμένουν - λόγω «Ιανού» και δυσμενών συνεπειών της πανδημίας - πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να απαλλαχθούν από τα αρδευτικά τέλη του 2020 και να καταβάλλουν μειωμένα ενοίκια για τα δημοτικά χωράφια που καλλιεργούν.


Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίου μίλησε με τον Αν. Υπουργό προκειμένου να «κλείσουν» συνάντηση στην Αθήνα για τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα για τα οποία ως γνωστόν οι αγροτικοί σύλλογοι του Δήμου Παλαμά έκαναν και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Δημαρχείο, όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Καρδίτσας που απέρριψε σχετική απόφαση του Δ.Σ. για μη πληρωμή αρδευτικών τελών.
Ο Δήμαρχος προτίθεται να προτείνει στο ΥΠΕΣ να παρέμβει με νομοθετική ρύθμιση για να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος που επλήγη από τον «Ιανό» ( μα και τελευταία από τους σεισμούς της Ελασσόνας), ώστε να διευκολύνει τους πλημμυροπαθείς αγρότες να μην καταβάλλουν τα αρδευτικά τέλη του 2020, αλλά και να μειωθούν τα ενοίκια των δημοτικών χωραφιών που καλλιεργούνται.
Όπως είπε ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτημα του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Α. Πολυγένη, η απάντηση του κ. Πέτσα ήταν ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στα κρατικά ταμεία φέτος, τέλειωσαν καθώς έπεσαν πολλά μαζεμένα (πανδημία, «Ιανός», σεισμοί και ακραία καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της χώρας)!
Ωστόσο, ο κ. Σακελλαρίου επισήμανε πως βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον κ. Πέτσα, όχι μόνο για τα συγκεκριμένα ζητήματα αλλά και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Παλαμά και είναι πολύ πιθανό σύντομα να γίνει τελικά η περιβόητη συνάντηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass