Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος αλληλεγγύης Δ. Καρδίτσας

MΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 17:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παραιτήθηκε από το αυτοδιοικητικό αξίωμα της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης του Δήμου Καρδίτσας, η κ. Ουρανία Σούφλα μέχρι να διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες αρχές υπόθεση με τρόφιμα που βρέθηκαν σε αποθήκη της στο Καροπλέσι, η οποία δημιούργησε σάλο σε τοπικό επίπεδο, στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο.


Σε σχετική δήλωσή της η κ. Σούφλα αναφέρει: «Για λόγους ευθιξίας εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με σκοπό να προστατέψω τον κόπο των δεκάδων εθελοντών και των Προέδρων των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσφορά χιλιάδων δωρητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για βοήθεια προς τον Νομό μας υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα σκοπός μου ήταν να στηρίξω τους απόρους και τα ξεχασμένα χωριά μας. Παρέλαβα άδειες αποθήκες και παραδίδω τόνους τροφίμων. Διερευνάται για ποιό λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα πού βρίσκονται τα τρόφιμα. Ανέλαβα τη διανομή για την Κοινότητά μου διότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως και ο κάθε Πρόεδρος, εργάζεται εθελοντικά στη διανομή των τροφίμων και θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας, όπου στην Κοινότητά μας ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί. Στις διανομές αυτές με βοήθησαν συγχωριανοί μου και όλα γίνονταν στο φως της ημέρας. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου και δεν θέλω κανείς να υπονοεί ότι θα χρησιμοποιήσω μια θέση ισχύος για να το πετύχω. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθώ».

ΔΗΛΩΣΗ Β. ΤΣΙΑΚΟΥ
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε για την αποδοχή της εν λόγω παραίτησης: «Έκανα σήμερα δεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κ. Ουρανίας Σούφλα μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεσή της. Επειδή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το όλο θέμα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή και το εννοούμε: Η παρούσα Δημοτική αρχή, πορεύεται με πυξίδα τη νομιμότητα, την απόλυτη διαφάνεια και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί». Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιάκος προχώρησε στην τοποθέτηση του νέου Αντιδήμαρχου που είναι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος. Η θητεία του ξεκινά από 31 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2023.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass