Δέσμευση για ολοκλήρωση παρεμβάσεων στο εργοτάξιο του Σμοκόβου

ΕΩΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 17:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου και την αξιοποίηση του διαθέσιμου υδάτινου δυναμικού από τη λίμνη Σμοκόβου, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος πραγματοποίησε αυτοψία στο εργοτάξιο κατασκευής του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου (ΜΥΗΕ) «Σμόκοβο II» της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. Ο κ. Σκάρλος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και των παρεμβάσεων που επηρεάζουν το αρδευτικό δίκτυο.

Έλαβε μάλιστα τη δέσμευση ότι έως τις 10 Απριλίου οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί.
Όπως τόνισαν ο Διευθυντής Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Μπουρμπουράκης και η Υπεύθυνη Μηχανικός του Έργου (Project Manager) κα. Αργυράκη, η άρδευση θα είναι ανεπηρέαστη καθώς οι πραγματοποιούμενες παρεμβάσεις προβλέπονται από τη μελέτη εφαρμογής και υλοποιούνται από τον Ανάδοχο του Έργου, ενώ η αρδευτική υποδομή θα είναι εγκαίρως έτοιμη για την έναρξη της αρδευτικής περιόδου. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σοφάδων ζήτησε την άμεση εκκίνηση των αντισταθμιστικών έργων υποδομής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πλέον των εσόδων που προβλέπονται από τη σύμβαση ενοικίασης δημοτικών εκτάσεων και των ετησίων ανταποδοτικών τελών υπέρ Ο.Τ.Α. από τη λειτουργία του Έργου.  
Να σημειωθεί ότι το Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο (ΜΥΗΕ) «Σμόκοβο II» ισχύος 3,2 MW κατασκευάζεται κατάντη του υπάρχοντος Υδροηλεκτρικού Έργου «Σμόκοβο I» της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε, παρουσιάζει ικανοποιητική εξέλιξη εργασιών και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο του 2021.

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass