Απευθείας αγορά ακινήτου για Κέντρο Υγείας

ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2021 19:21

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την απευθείας αγορά του οικοπέδου «Παπακωνσταντίνου» στο Μουζάκι με αντίτιμο 180.000 ευρώ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στη διαδικτυακή συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης 30/3/2021, μετά από μεγάλη συζήτηση η οποία κύλησε σε ήρεμο κλίμα.


Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (17 «Ναι» και 4 «Όχι») με προσημειώσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που θέτει για το νέο Κ.Υ. η 5η ΥΠΕ και ζητά να αποδεχθεί ο Δήμος, από την επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Ολ. Διαμαντοπούλου και τον αντιπρόεδρο του σώματος κ. Γ. Καραβίδα, ο οποίος ζήτησε από τον Δήμαρχο να επιβεβαιώσει εάν πράγματι η 5η ΥΠΕ αποφάνθηκε ξεκάθαρα υπέρ του εν λόγω οικοπέδου και εάν το αποτέλεσμα της αυτοψίας ήταν η καταλληλότητά του. Ρώτησε ακόμη εάν θα στηριχτεί η επιλογή αυτή από την 5η ΥΠΕ.
«Όχι» στη σχετική εισήγηση του Δημάρχου κ. Φάνη Στάθη ψήφισαν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Λ. Γιώτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ε. Γκινής, Χρ. Κουτρομάνος, Γ. Παναγόπουλος εκφράζοντας επιφυλάξεις εάν τελικά το νέο Κ.Υ. θα είναι μικρότερο από το παλιό λόγω μη επάρκειάς του προς αγορά οικοπέδου.
Απαντώντας ο Δήμαρχος στους προβληματισμούς που εκφράστηκαν τόνισε ότι το οικόπεδο «Παπακωνσταντίνου» πληροί όλες τις προϋποθέσεις γα το νέο Κ.Υ. Σήμερα δε ο Δήμος έλαβε και το έγγραφο για την εκμίσθωση του διπλανού κληροδοτήματος Ανδρέου.
Να σημειωθεί ότι στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Μουζακίου πρότεινε:
«α. τη λήψη απόφασης για την απευθείας αγορά του ως άνω περιγραφέντος οικοπέδου μετά του επ’ αυτού παλαιού κτίσματος κείμενου επί της συμβολής των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κοραή, στη θέση «Άγιοι Θεόδωροι», στο Ο.Τ. 53 του εγκεκριμένου ρυμοτικού σχεδίου της πόλεως Μουζακίου, της Δ.Ε. Μουζακίου, του Δήμου Μουζακίου, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικής έκτασης 2.697,15 τ.μ. για την εκπλήρωση του ανωτέρω δημοτικού σκοπού, (χωροθέτηση του νέου Κέντρου Υγείας εντός οικισμού του Μουζακίου) αντί του τιμήματος των 180.000,00 ευρώ.  
β. την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Μουζακίου για την ολοκλήρωση των ενεργειών για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοράς του ως άνω ακινήτου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass