ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ:

Υπέρ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δυτικής Θεσσαλίας

Αβεβαιότητα για τις επετειακές εκδηλώσεις του 1821

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 19:37

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Υπέρ της σκοπιμότητας για τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Δυτικής Θεσσαλίας ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου.


Ο Δήμαρχος κ. Φ. Στάθης εξήρε «την αναγκαιότητα του Οργανισμού ο οποίος θα συμβάλλει στη στήριξη των μικρών Δήμων και στην αναπτυξιακή πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας».
Όπως είπε ο ίδιος, αρχικά είχε εκφράσει επιφυλάξεις διότι υπήρχε η «Αναπτυξιακή Καρδίτσας», αλλά λόγω καταστατικού η Εταιρεία δεν γινόταν να μετεξελιχθεί σε τέτοιον οργανισμό αμιγώς αυτοδιοικητικό κι έτσι κατέληξαν με τους άλλους Δημάρχους της Δ. Θεσσαλίας στη σύσταση μιας άλλης δομής.
Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε να προσλάβει 11 υδρονομείς για τη νέα αρδευτική περίοδο οι οποίοι θα δουλέψουν στα ίδια πόστα, με βάση το περσινό πλάνο δράσεων.
Σε ό,τι αφορά στις ζημιές στην Τ.Κ. Οξυάς, αλλά και γενικότερα στον ορεινό όγκο από τον «Ιανό» που έθιξε ο αντιπρόεδρος του σώματος κ. Γ. Καραβίδας, ο κ. Στάθης απάντησε ότι περιμένει χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει διατεθεί.
Σχετικά με τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση του 1821, ο Δήμαρχος έδειξε σίγουρος μόνο για τον εορτασμό στην Εκκλησία. Για όλα τα υπόλοιπα, το πιο πιθανό – είπε - είναι να μετατεθούν αργότερα από τις αρχές Μαΐου που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Χαρακτηριστικό της ρευστότητας που υπάρχει με την μένουσα πανδημία είναι το γεγονός η ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου δεν έχει απαντήσει αρνητικά η θετικά στην πρόσκληση για να παραστεί. Ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Να σημειωθεί ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την βαθιά θλίψη και οδύνη του για το αδόκητο χαμό ενός νέου ανθρώπου (σκοτώθηκε με μηχανή σε τροχαίο κοντά στην Πύλη), αδελφού της δημοτικής συμβούλου κ. Ε. Ρούσσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass