Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Ανέβηκε ο υδράργυρος, «βγήκαν» οι αγρότες

Προετοιμασίες για σπορές, φυτεύσεις και λιπάσματα

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 16:29

Ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών, έβγαλε έξω στα χωράφια τους αγρότες, προετοιμάζοντας τη γη για νέες σπορές και φυτεύσεις και προχωρώντας σε παρεμβάσεις αντιμετώπισης προσβολών, κυρίως στα σιτηρά.


Συγκεκριμένα, μετά το απότομο σκαρφάλωμα της θερμοκρασίας άνω των 15 βαθμών Κελσίου, ξεκίνησαν οι φυτεύσεις βιοχημικής ντομάτας στον κάμπο.
Οι αγρότες αυτήν την περίοδο ρίχνουν τα λιπάσματα στα χωράφια τους, που προορίζονται για σπορά βαμβακιού, ενώ αρκετοί από αυτούς προετοιμάζουν το έδαφος πριν τη σπορά, κι αν ο καιρός συνεχίσει να φλερτάρει με θερμοκρασίες ανάλογες με του Σαββατοκύριακου, το δεκαήμερο 15-25 Απριλίου υπολογίζεται να σπαρθεί ένα μεγάλο μέρος των στεμμάτων με βαμβάκι.
Ωστόσο, σήμερα και αύριο ο καιρός μπορεί να δώσει κάποιες σταγόνες βροχής, όχι όμως κάτι σημαντικό. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καλλιεργητές σιτηρών στις οποίες παρατηρήθηκαν μυκητολογικές ασθένειες, προσβολές οι οποίες κατά τόπους ήταν έντονες και αρκετοί προχώρησαν σε ψεκασμούς για να «σώσουν» τα σιτηρά.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Σχετικά Άρθρα