Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ:

Ψάχνει για ηλεκτρικά οχήματα

Ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 16:40

Σε ενέργειες ώστε ο Δήμος Αγιάς σύντομα να προμηθευτεί ηλεκτροκίνητα οχήματα έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή της περιοχής εκμεταλλευόμενη σχετική πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο

«Δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη μείωση του κόστους κινητικότητας, μέσω της ελάττωσης τόσο του κόστους λειτουργίας, όσο και του κόστους συντήρησης και επισκευής των δημοτικών οχημάτων, στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στη μείωση της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων που συνδέονται με την επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Μετά και την ομόφωνη έγκριση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, σε συνεδρίαση της οποίας συζητήθηκε προ ημερών το θέμα, υποβλήθηκε η πρόταση χρηματοδότησης της πράξης «Προμήθεια αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και εξοπλισμού φόρτισης για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Δήμου Αγιάς», συνολικού προϋπολογισμού 1.054.172 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Η πρόταση αφορά στην προμήθεια πέντε οχημάτων. Ενός επιβατικού, ενός van κλειστού τύπου, ενός van κλειστού τύπου με συνεργείο, ενός van με επτά θέσεις και δύο σαρώθρων δύο κυβικών μέτρων με τρεις βούρτσες στα μπροστινά μέρη και πιεστικά πλύσης στις πίσω πλευρές.
Το κόστος υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης για τη σύνταξη και προετοιμασία του φακέλου υποβολής φτάνει τις 6.200 ευρώ και οι δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης που θα χρειαστούν είναι συνολικού προϋπολογισμού 18.600 ευρώ.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Σχετικά Άρθρα