Συνεργασία Μιχαηλίδου -ΚΕΔΕ για τα ΚΔΑΠ

Επίσκεψη της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 06 Απρ 2021 15:54

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Επίσκεψη, πραγματοποίησε χθες στα Τρίκαλα η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Υφυπουργός, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ,

Δημήτρη Παπαστεργίου
Όπως τόνισε η Υφυπουργός, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η επίσκεψη στα Τρίκαλα είχε και ως στόχο τη συνεργασία ΚΕΔΕ – Υπουργείου για βασικά θέματα λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς ολοκληρώνεται η καταγραφή των νέων προδιαγραφών. Επίσης η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα πρόνοιας, παρόντος και του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Θανάση Λιούτα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων την καλωσόρισε στα Τρίκαλα ως φίλη και αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχαν για τα ΚΔΑΠ, τα έργα στον οικισμό Ρομά του Δήμου Τρικκαίων και το νέο Κέντρο Κοινωνικών Δομών.
Κέντρο Κοινωνικών Δομών
Ειδικά για αυτό, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην καθετοποιημένη του μορφή, καθώς στεγάζει το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου – η μεταφορά του οποίου μάλιστα ολοκληρώθηκε ανήμερα της επίσκεψής της.
Αυτή την καθετοποιημένη μορφή επιθυμεί το υπουργείο να ακολουθήσει, τόνισε, προτείνοντας τον τρόπο λειτουργίας του στην ΕΕ, στη συζήτηση για το μέλλον των Κέντρων Κοινότητας στη χώρα μας.
Η επίσκεψη στο συγκεκριμένο Κέντρο αφορούσε σε ενημέρωση από την αρμόδια αντιδήμαρχο Γεωργία Κορώνη – Μπαλοδήμου, σε συζήτηση με τους εργαζόμενους και με εμπεριστατωμένη συνεργασία για θέματα λειτουργίας του για Τρικαλινούς/ες μέλη ευπαθών ομάδων.
Νωρίτερα η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Εκεί, με αφορμή την 6η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, παρακολούθησε ένα μικρό δρώμενο, που με περισσή αγάπη προετοίμασαν οι φιλοξενούμενοι/ες του ΚΔΑΠ, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών/τριών.
Η επίσκεψη της Υφυπουργού στις δομές πρόνοιας έγινε με ποδηλατάδα, με τα δωρεάν ποδήλατα που παρέχει ο Δήμος Τρικκαίων. Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και στη νέα λαϊκή αγορά των Τρικάλων, που προσφάτως ξεκίνησε την ανανεωμένη λειτουργία της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass