Επανέναρξη Πειραματικού Γυμνασίου Φαναρίου

Ζητά ο δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης

Δημοσίευση: 07 Απρ 2021 17:51

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Αθανάσιο Μπότα και Σωκράτη Παππά, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης στα γραφεία τους στην Καρδίτσα.


O Δήμαρχος, ζήτησε την επανέναρξη του Πειραματικού Γυμνασίου - Λυκείου Φαναρίου, το οποίο κατά τη λειτουργία του υπήρξε το μοναδικό στο είδος του Πειραματικό Σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία.
Πρόκειται για ένα σχολείο εξοπλισμένο με σύγχρονα εργαστήρια, άρτια βιβλιοθήκη και κλειστό γυμναστήριο. Η σύγχρονη εργαστηριακή του υποδομή θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών, αλλά και την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση με ΠΕΚ και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Οι μαθητές θα εκπαιδεύονται σε ένα υψηλών προδιαγραφών διδακτήριο, σε ένα ευρύτερο περιβάλλον με ιδιαίτερη ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με πλούσιο ιστορικό πολιτιστικό παρελθόν (τα αρχεία του σχολείου ανάγονται στο 1896) ιδανικό για την εκπαίδευση εφήβων μαθητών, ενώ η απόσταση Καρδίτσας - Φαναρίου είναι μόλις 15 χλμ.
Η μετατροπή του Γυμνασίου Φαναρίου σε Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου, έγινε κατά το σχολικό έτος 2009-2010, ενώ το 2015 με απόφασή της η προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησε στην κατάργηση του συγκεκριμένου θεσμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass