Νέοι σωλήνες άρδευσης στο Μουζάκι

Υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ Δήμου-αναδόχου

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 19:13

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων άρδευσης για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020», προχώρησε ο δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ν. ΧΑΡΙΣΟΥΛΗΣ και ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.», παρουσία της αρμόδιας μηχανικού Σοφίας Κάλφα - Μανίκα.

Η προμήθεια χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Κατά την πλημμύρα της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου, προκλήθηκαν στον Δήμο Μουζακίου τεράστιες ζημιές στις υποδομές άρδευσης, οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Συγκεκριμένα τα επιφανειακά δίκτυα άρδευσης, που αποτελούνταν κυρίως από χαλύβδινες σωλήνες παρασύρθηκαν από τον μεγάλο όγκο του νερού με αποτέλεσμα είτε να υποστούν σημαντικές ζημιές, είτε να καταστραφούν ολοσχερώς και να είναι αδύνατη πλέον η χρήση τους. Για τον λόγο αυτόν είναι άμεση ανάγκη να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατόν από νέα δίκτυα, τα οποία θα αποτελούνται από νέα εύκαμπτα υλικά μεγαλύτερης αντοχής από τους χαλύβδινες σωλήνες, έτσι ώστε να αντέχουν τις μηχανικές καταπονήσεις και να είναι εύκολη η αντικατάσταση των τμημάτων που υφίστανται ζημιές».
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα γίνει αποκατάσταση δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 26 χλμ. στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου: Αγναντερού, Καππά, Κρανέας, Μαγούλας, Μαγουλίτσας, Μαυρομματίου, Παλαιοχωρίου, Φαναρίου, Χάρματος.
Η σύμβαση της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 321.897,80 ευρώ με Φ.Π.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass