«BONUS στους υποψήφιους λόγω Ιανού»

Προτείνει ο Γ. Κωτσός στο Υπ. Παιδείας και να γίνει Πειραματικό το Γυμνάσιο - Λύκειο Φαναρίου

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 19:08

Να δοθεί BONUS στους πλημμυροπαθείς υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων του Νομού Καρδίτσας λόγω «Ιανού» ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κωτσός, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, στη συνάντησή τους.


Ο Καρδιτσιώτης βουλευτής επανάφερε το όλο θέμα, καθώς είχε καταθέσει σχετική αναφορά στις 2 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την καταστροφική πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Κωτσός στην αναφορά του τόνιζε:
«Όπως γνωρίζεται ο Νομός Καρδίτσας επλήγη σχεδόν ολοκληρωτικά από τις πλημμύρες της 18ης Σεπτεμβρίου λόγω του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».
Ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής επηρέασε όπως είναι φυσικό και την εκπαιδευτική κοινότητα με άμεση συνέπεια στην επίδοση των μαθητών που φέτος θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Είναι σημαντικό σ’ αυτό το σημείο να σημειωθεί, η ειδική διάταξη που υπήρξε το 2018 για τους πλημμυροπαθείς μαθητές της Μάνδρας Αττικής που εισήχθησαν στα πανεπιστήμια καθ’ υπέρβαση κατά 2% των τότε εισακτέων».
Η κα Κεραμέως βρήκε λογική την πρόταση του βουλευτή και του επισήμανε πως θα εξετάσει θετικά τα αιτιολογημένα σχετικά αιτήματα που θα υποβληθούν από τους Δήμους της Καρδίτσας και τους φορείς της εκπαίδευσης του Νομού μας.
Ο κ. Κωτσός επικοινώνησε άμεσα με τους δημάρχους Καρδίτσας κ. Τσιάκο, Σοφάδων κ. Σκάρλο, Παλαμά κ. Σακελαρίου και Μουζακίου κ. Στάθη, όπως επίσης και με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας κ. Παππά, ενημερώνοντάς τους για την όλη εξέλιξη και τους ζήτησε άμεσα να καταθέσουν σχετικές αιτιολογημένες προτάσεις.
Επίσης, ο κ. Κωτσός συναντήθηκε και με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, κ. Αλέξη Κόπτση.
Ο Καρδιτσιώτης βουλευτής πρότεινε τόσο στην κα Κεραμέως, όσο και στην κα Μακρή και τον κ. Κόπτση την επαναλειτουργία του Γυμνασίου - Λυκείου Φαναρίου ως Πειραματικό, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργούσε ως τέτοιο μέχρι το 2012 και διαθέτει άριστη κτιριακή υποδομή.
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Κυβέρνησής μας και του Υπουργείου Παιδείας να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν Πειραματικά Σχολεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε όλους τους Νομούς της χώρας μας, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στη νέα γενιά.
Έχοντας την εμπειρία, ως πρώην δήμαρχος Μουζακίου, της άριστης λειτουργίας του Πειραματικού Γυμνασίου Φαναρίου, εκτιμώ πως η επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου για τη λειτουργία των υπό ίδρυση Πειραματικών Γυμνασίου και Λυκείου στον Νομό μας είναι ενδεδειγμένη, καθώς οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι άριστες και παράλληλα υπάρχει η πρότερη εμπειρία λειτουργίας τέτοιου τύπου σχολείου», δήλωσε ο κ. Κωτσός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass