Εκτός στήριξης το 60% επιχειρήσεων εστίασης στα παράλια του ν. Λάρισας

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 17:29

«Το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης που υλοποιεί η Κυβέρνηση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης, αποκλείει το 60% των επιχειρήσεων των παραλίων της Π.Ε. Λάρισας» δηλώνει στην «Ε» ο

πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Π.Ε. Λάρισας, κ. Δημήτρης Ηλιάδης.
Συγκεκριμένα τονίζει, ότι «βάζει φρένο στην ένταξη των επιχειρηματιών το κριτήριο να εμφανίζουν μείωση ετήσιου τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019, μεγαλύτερο ή ίσο του 30%, καθώς δεν καλύπτει τον κύριο όγκο των επιχειρήσεων του κλάδου» και εξηγεί: «Το λάθος κριτήριο του προγράμματος είναι ότι υπολογίζει την πτώση του τζίρου στο δωδεκάμηνο, ενώ οι επιπτώσεις της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα επί της ουσίας, ξεδιπλώθηκαν κοντά στη λήξη του πρώτου τριμήνου του 2020.
Η πτώση του τζίρου στο δωδεκάμηνο και όχι στο 9μηνο της πανδημίας θέτει πολλούς εκτός. Κι αυτό γιατί τα έσοδα των επιχειρήσεων για τους πρώτους τρεις μήνες της περσινής χρονιάς μειώνουν τις απώλειες στα επίπεδα του 21%».
Την παραπάνω άποψη εκφράζουν και 42 Σύλλογοι Εστίασης σε όλη την Ελλάδα (που ανήκουν στην κίνηση «estiasi greece»), με τους οποίους συστρατεύεται ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων Π.Ε. Λάρισας και από κοινού έχουν αποστείλει πρόταση μείωσης του παραπάνω ποσοστού, στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, προκειμένου να ενταχθεί το σύνολο των επιχειρήσεων εστίασης στη χώρα.
Ζητούν να γίνει «νέα πρόσκληση και νέο πακέτο χρηματοδότησης το συντομότερο δυνατόν, για μια επανεκκίνηση για όλους, χωρίς εξαιρέσεις».
Αναλυτικότερα προτείνουν:
«Δεύτερο Κύκλο Πρόσκλησης στο ίδιο πρόγραμμα για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχτηκαν, μεριμνώντας για τις αστοχίες και μειώνοντας το ποσοστό από το -30% σε ποσοστό μείωσης -20%.
Για όσους δεν θα ενταχθούν ούτε στον Δεύτερο Κύκλο πρόσκλησης, να ενισχυθούν με τη μορφή αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις, που διαμορφώνεται ως εξής:
- 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
- 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
- 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους».
Και καταλήγουν: «Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από εφτά μήνες με κλειστές τις επιχειρήσεις εστίασης».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass