Εισαγγελική έρευνα για τα διπλώματα οδήγησης

ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ, ΣΤΑΜ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 17:40

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών, Σταμ. Δασκαλόπουλος, μετά από δημοσίευμα της «Ε» σχετικά με την ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης.


Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε χθες από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας να διερευνηθεί αν τελέσθηκαν αξιόποινες πράξεις και από ποιους, καθώς, όπως σημειωνόταν στο δημοσίευμα της «Ε», την Κυριακή «με αφορμή τις καταγγελίες για γρήγορη ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης με προπληρωμή από πελάτες που έφτασαν στην Ένωση Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλίας», ο πρόεδρος Τηλέμαχος Σφόρτσας ανέφερε στην «Ε» ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει ανανέωση διπλωμάτων νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται από τον συγκεκριμένο νόμο που έδωσε παράταση μέχρι και δέκα μήνες».
Διευκρινιζόταν επίσης ότι «για τις άδειες που έχουν λήξει το 2021, προβλέπεται παράταση μέχρι δέκα μήνες, ενώ αυτές που έληξαν τον Απρίλιο του 2020 που ξεκίνησαν τα μέτρα κατά της πανδημίας η άδεια θα ισχύσει μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης των διπλωμάτων οδήγησης και του πότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν χαρτιά».
Τέλος, ο κ. Σφόρτσας υπογράμμισε ότι «οι οδηγοί οφείλουν να είναι ενημερωμένοι ώστε να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης λόγω των συνθηκών, αφού μερικοί δεν γνωρίζουν ούτε τις ημερομηνίες ανανέωσης. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτούν ορισμένοι επιτήδειοι».
ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΚΚΑΛΗ
«Το φως της δημοσιότητας είδαν πλείστες καταγγελίες ιδιωτών – οδηγών, οι οποίοι καταγγέλλουν την παράνομη τακτική της δήθεν γρήγορης και πριν την εκπνοή των προθεσμιών του νόμου, ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης, προβαίνοντας σε προπληρωμή, ενώ εκ του νόμου δεν μπορεί να γίνει ανανέωση κατά τη διάρκεια της παράτασης ισχύος των αδειών οδήγησης». Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης σε αναφορά του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή.
Στην αναφορά του ο Λαρισαίος πολιτικός επισυνάπτει και το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την 11η-4-2021, σύμφωνα με το οποίο, ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλίας, Τηλέμαχος Σφόρτσας, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει ανανέωση διπλωμάτων νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται από τον συγκεκριμένο νόμο που έδωσε παράταση μέχρι και δέκα μήνες! Και επισήμανε ότι οι οδηγοί οφείλουν να είναι ενημερωμένοι, ώστε να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης λόγω των συνθηκών, αφού μερικοί δεν γνωρίζουν ούτε τις ημερομηνίες ανανέωσης. Αυτό μπορεί να εκμεταλλευτούν ορισμένοι επιτήδειοι. Κάποιοι μάλιστα, όπως μας είπε, δεν κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους νομίζοντας ότι το δίπλωμά τους έχει λήξει!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass