Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 19:05

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποίησε στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας, (μπροστά στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης), συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθεί δημόσια προς την κυβέρνηση για τη μη λειτουργία των Δικαστηρίων πολλούς μήνες και για απουσία ουσιαστικής οικονομικής στήριξης όλο το διάστημα της πανδημίας.


Η προσέλευση των Καρδιτσιωτών Δικηγόρων ήταν ικανοποιητική τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τον κορονοϊό, ενώ το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν: «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης- Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη»!
Σε τοποθέτησή του στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γ. Ανυφαντής χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης «αντιφατική και αλλοπρόσαλλη» στο θέμα της λειτουργίας των Δικαστηρίων κατά τη χρονική περίοδο της πανδημίας.
Επισήμανε ότι «οι δικηγόροι εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους» με την έννοια ότι τα Δικαστήρια ήταν κλειστά το μεγαλύτερο διάστημα, ή όταν λειτούργησαν, το προσωπικό ήταν πολύ λίγο και δεν εκδικάζονταν υποθέσεις οπότε οι δικηγόροι ήταν άνεργοι. Παράλληλα, τόνισε ότι «η δικαιοσύνη που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας δεν λειτούργησε αυτή την περίοδο με τον τρόπο που έπρεπε η όπως στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 39 ΚΥΑ και κάθε μία από αυτές θα έλεγα ότι είναι μια βουρδουλιά στο σώμα της ελληνικής δικαιοσύνης».
Αιτιολογώντας αυτή την αναφορά του ο κ. Ανυφαντής τόνισε πως «έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην απονομή του δικαίου και στην ασφάλεια αυτού. Έτσι όπως είναι διατυπωμένες (οι ΚΥΑ) ακόμη και οι πλέον έγκυροι νομικοί δεν μπορούν να εκδώσουν με σαφήνεια άποψη τι γίνεται σε περιπτώσεις παραγραφών, ή ποιες υποθέσεις πρέπει να εκδικαστούν, με αποτέλεσμα της ευθύνη της απόφασης να λαμβάνουν οι προϊστάμενοι κάθε δικαστικού σχηματισμού».
«Ακόμη και ο τελευταίος νόμος – πρόσθεσε ο κ. Ανυφαντής - που ήρθε για να δώσει λύσεις, κι αυτός έχει διάφορα δικονομικά και ερμηνευτικά προβλήματα».
Αναφερόμενος ο ίδιος στις οικονομικές βοήθειες που έλαβαν οι δικηγόροι από την κυβέρνηση το περσινό πεντάμηνο και το φετινό τρίμηνο των lockdown, υπογράμμισε ότι ήταν ελάχιστες σε σχέση με την μείωση των εισοδημάτων που έφτασε μεσοσταθμικά 40%.
Επίσης τόνισε πως η απαγόρευση οριζόντια όλων των αναγκαστικών εκτελέσεων στο Νομό Καρδίτσας και σε άλλους Νομούς που επλήγησαν από τον «Ιανό», είχε δυσμενείς συνέπειες.
Τέλος ο κ. Ανυφαντής αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Συλλόγου για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας αλλά και για την ανέγερση νέου κτιρίου, εκφράζοντας την ελπίδα να υλοποιηθούν γρήγορα τα έργα που προωθούνται από τον Καρδιτσιώτη Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass