Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίθηκαν προκαταβολές αποζημιώσεων

Από το ΥΠΟΙΚ για 500 επιχειρηματίες και παραγωγούς του Ν. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 19 Απρ 2021 22:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ενα μεγάλο «πακέτο» προκαταβολών αποζημιώσεων ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αφορά περίπου 500 επιχειρηματίες και αγρότες που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» στον Νομό Καρδίτσας.


Συγκεκριμένα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκος Καραγιάννης, δήλωσε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους σύντομα. Πρόκειται για πληρωμή προκαταβολών ποσοστού 20% των αποζημιώσεων για καταστροφές σε επιχειρήσεις, γεωργικές γαίες και έγγειο κεφάλαιο. Στο εν λόγω «πακέτο», γύρω στις 315 καταβολές αφορούν παραγωγούς και οι υπόλοιπες επιχειρηματίες της περιοχής μας.
Να σημειωθεί ότι στις αρμόδιες Επιτροπές αυτοψιών και αποζημιώσεων που συστάθηκαν μετά τη θεομηνία στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έχουν κατατεθεί 1.750 φάκελοι πληγέντων επιχειρήσεων και κοντά στις 2.800 αιτήσεις παραγωγών του πρωτογενούς τομέα.
Για τις διενεργηθείσες αυτοψίες σε αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και χωράφια, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι στην πλειονότητά τους έχουν ολοκληρωθεί και η όλη διαδικασία βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο.
Σε ό,τι αφορά στην πληρωμή των τελικών αποζημιώσεων στους δικαιούχους επιχειρηματίες και αγροκτηνοτρόφους, η κεντρική διοίκηση αναμένει την περάτωση της λεπτομερούς εξέτασης όλων των φακέλων που στέλνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να διαμορφώσει πλήρη εικόνα για το συνολικό χρηματικό ποσό. Μόλις γίνει αυτό θα ληφθεί άμεσα και η απόφαση για την καταβολή τους.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Σχετικά Άρθρα