Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μαΐου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2021 19:03

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σύσκεψη εργατικών σωματείων πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της δημοτικής αγοράς στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας, το Συνδικάτο εργατοτεχνιτών οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Καρδίτσας, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Γιατρών Κέντρων Υγείας  Καρδίτσας.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο, το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, συνδικαλιστές από το χώρο της εκπαίδευσης και των ΟΤΑ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο σύλλογος γυναικών Καρδίτσας, το Νομαρχιακό σωματείο ΑΜΕΑ.
Η σύσκεψη είχε ως θέμα την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης  για την Εργατική Πρωτομαγιά. Συζητήθηκε η ανάγκη για οργάνωση του αγωνιστικού γιορτασμού με απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 6 Μάη, σύμφωνα με τις αποφάσεις μεγάλων Ομοσπονδιών της χώρας, της ομοσπονδίας οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, «κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, με την ...προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς» όπως ειπώθηκε.
Κεντρικός ομιλητής της σύσκεψης ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων κ. Σαριδάκης όπου ανέδειξε «τις ανατροπές του αιώνα που φέρνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, το χτύπημα στα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα» τονίζοντας ότι  «η 1η Μάη δεν είναι αργία για να αποφασίσει η κυβέρνηση πότε θα τιμήσει η εργατική τάξη τους νεκρούς και τους αγώνες της».
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς να οργανωθεί απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη στις 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass