Aμεση ανταπόκριση, μικρό το ποσό

Ο ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 300.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ «ΙΑΝΟΥ»

Δημοσίευση: 22 Απρ 2021 18:04

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα στο ΤΟΕΒ Τιτανίου για τα 300.000 ευρώ που εγκρίθηκαν τελικά από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ως οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης ζημιών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στο αρδευτικό δίκτυο αρμοδιότητάς του.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλης Γιαννάκος δήλωσε πως «από τη μια είναι θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για στήριξη αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός» σε όλο σχεδόν το αρδευτικό δίκτυο. Από την άλλη όμως είμαστε προβληματισμένοι για το ύψος της χρηματοδότησης που ακόμη δεν έχουμε εισπράξει κιόλας. Τα 300.000 ευρώ που εγκρίθηκαν είναι ένα ποσό πολύ μικρό σε σχέση με τη μεγάλη έκταση των ζημιών που έγιναν και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για να μην συναντήσουν προβλήματα οι παραγωγοί κατά τη νέα αρδευτική περίοδο που αρχίζει σε λίγες μέρες».
Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος του ΤΟΕΒ Τιτανίου (με τις καταστροφές του «Ιανού»), που κατατέθηκε στις αρχές του χρόνου σε περιφέρεια Θεσσαλίας – Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, προέβλεπε συνολικό προϋπολογισμό έργων αποκατάστασης στην περιοχή περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου τόνισε ακόμη πως «ο Οργανισμός εδώ και αρκετό καιρό ανέλαβε πρωτοβουλία και προχώρησε σε παρεμβάσεις επισκευής του δικτύου σε διάφορα σημεία, αλλά και σε καθαρισμούς καναλιών και αυλάκων προκειμένου να προλάβει ότι μπορεί πριν να αρχίσουν τα ποτίσματα. Όμως, χωρίς τη διάθεση επαρκών κρατικών πιστώσεων θα υπάρξουν σύντομα σοβαρά ζητήματαμε εργολάβους η προμηθευτές που θα πρέπει να πληρωθούν για τη δουλειά τους, μα και με την εκτέλεση απαραίτητων έργων στο δίκτυο αφού ο Οργανισμός έχει ήδη ξεπεράσει τα οικονομικά και επιχειρησιακά όριά του».
Ο κ. Γιαννάκος έκλεισε ευελπιστώντας στην άμεση επανεξέταση προς τα πάνω από μέρους της κεντρικής διοίκησης, της οικονομικής ενίσχυσης των 300.000 ευρώ για το ΤΟΕΒ Τιτανίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass