Κ. Τσιάρας: Επιταχύνεται η απονομή συντάξεων αγροτών

Ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία στο ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων»

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 19:07

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Το «πράσινο φως» για την επιτάχυνση της απονομής συνταξιοδοτικών παροχών «άναψε» χθες η Βουλή των Ελλήνων, καθώς ενέκρινε την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων».


Όπως έκανε γνωστό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, ρυθμίζονται πλέον ζητήματα που καθυστερούσαν την έκδοση σύνταξης αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και δημοσίων υπαλλήλων.
Μεταξύ άλλων, η τροπολογία:
-Εξειδικεύει το πεδίο σύμπραξης του e-ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους επαγγελματίες (δικηγόρους και λογιστές) για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων
-Προβλέπει την ενοποίηση του ορίου οφειλών εντός του οποίου είναι δυνατή η χορήγηση σύνταξης στα 20.000 ευρώ για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στα 6.000 ευρώ για τον τ. ΟΓΑ
-Επιλύει τις διενέξεις μεταξύ ΟΑΕΕ και ΟΓΑ για χρόνο ασφάλισης στον ΟΓΑ που αμφισβητείτο
-Καθιστά υποχρεωτική την προσωρινή σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ
-Καθιστά υποχρεωτική την προσυνταξιοδοτική βεβαίωση του άρθρου 47 του ν. 2676/1999 για τους ασφαλισμένους στην περίπτωση που έχουν διαδοχική ασφάλιση. Επίσης, την επεκτείνει και στον τ. ΟΓΑ
-Παρατείνει την προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 για την υποβολή της αίτησης του δεύτερου σταδίου για την υπαγωγή των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών στη ρύθμιση των 120 δόσεων (ν. 4611/2019) για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

 

Ο Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ
Στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Καρδιτσιώτης Υπουργός κ. Κώστας Τσιάρας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης έτεινε ευήκοα ώτα. Σήμερα αποδεικνύουμε πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου και θα συνεχίσει να τους στηρίζει.
Με την ψήφιση της τροπολογίας, επιταχύνεται η απονομή συντάξεων των αγροτών και επιλύονται χρόνια ζητήματα που τους ταλαιπωρούσαν. Αυξάνεται το όριο των ασφαλιστικών οφειλών από 4.000 ευρώ στις 6.000 ευρώ, λύνεται με σαφή και μόνιμο τρόπο το θέμα του χρόνου ασφάλισης που αμφισβητείται μεταξύ ΟΓΑ και ΟΑΕΕ και αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση καταγραφής των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν υποβάλει αίτηση (1ο στάδιο) για να ενταχθούν στο καθεστώς των 120 δόσεων, με παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της αίτησης του 2ου σταδίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass