ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Διεκδικητική δράση στήριξης από τον Σύλλογο Εργαζομένων

Δημοσίευση: 26 Απρ 2021 18:42

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
«Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας, με τη σημερινή στάση εργασίας και τη συμβολική κινητοποίηση, προσπαθεί για ακόμη μια φορά να επισημάνει και να τονίσει τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις, έτσι ώστε να έχουμε ένα Ισχυρό Σύστημα Υγείας».

Την εν λόγω επισήμανση έκαναν οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης μας που πραγματοποίησαν δημόσια δράση διεκδίκησης των αιτημάτων τους.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου: «Το Νοσοκομείο του Νομού μας, πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό, όχι μόνο για την περίθαλψη των ασθενών με Covid-19, αλλά και με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, όπου υπάρχουν ελλείψεις. Ας μην ξεχνάμε ότι το Νοσοκομείο δεν είναι μιας νόσου μόνο. Σύντομα θα συνταξιοδοτηθούν πολλοί συνάδελφοί μας όλων των ειδικοτήτων. Εάν λοιπόν δεν αντικατασταθούν με νέο μόνιμο προσωπικό, πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί το μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού μας»; Και συνεχίζει: «Έχουν περάσει τρεισήμιση μήνες από την αποχώρηση του προηγούμενου Διοικητή μας και δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη η θέση για την τοποθέτηση νέου Διοικητή και μάλιστα εν μέσω πανδημίας... Γιατί; Ζητούμε τη στελέχωση τόσο με προσωπικό, όσο και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό της πρωτοβάθμιας υγείας, των Κ.Υ. και ΤΟΜΥ, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο μας. Ζητούμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων -επικουρικών όλων των ειδικοτήτων, γιατί προσφέρουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί εργάζονται πάρα πολλά χρόνια και γιατί βρίσκονται πολλές φορές στην πρώτη γραμμή. Παρά την αύξηση των ΜΕΘ, μόνιμων και προσωρινών, δεν επαρκούν. Υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε κλίνες απλών θαλάμων με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Ζητούμε αύξηση κλινών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, όχι όμως μόνο για ασθενείς με Covid-19, αλλά και για ασθενείς που νοσούν από άλλες ασθένειες και χρήζουν νοσηλείας στις ΜΕΘ. Διεκδικούμε την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass