Εγκρίθηκε η μελέτη ανακατασκευής του δρόμου Καρδιτσομάγουλα - Προάστιο

Δημοσίευση: 27 Απρ 2021 18:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας η εκπόνηση της μελέτης του σημαντικού έργου «Οδός Καρδιτσομάγουλα – Αγία Τριάδα – Ολοκλήρωση μελέτης» προϋπολογισμού 625.000 ευρώ.


Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Τ.Ε. κ. Δημήτρης Κουτρομάνος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα «περάσει» από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ανάθεση του έργου που θα γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης σε μελετητικό Γραφείο.
Η έκπτωση που αναμένεται να εξασφαλιστεί θα είναι περίπου στο 60%, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης της μελέτης είναι γύρω στους τρεις μήνες.
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη εγκρίνει ποσό 230.000 ευρώ για κάλυψη του κόστους της μελέτης.
Όπως επισήμανε ο κ. Κουτρομάνος, η Υπηρεσία χαρακτηρίζει την μελλοντική οδό Καρδιτσομάγουλα – Αγία Τριάδα – Προάστιο, συνδετήρια με τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).
Επομένως, μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω μελέτης, θα επιχειρηθεί η ανακατασκευή του δρόμου με ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 λόγω άμεσης σύνδεσής του με διευρωπαϊκό άξονα.
Η συγκεκριμένη οδός κατασκευάστηκε πριν πολλές δεκαετίες και δεν πληροί πλέον τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς έχει πολλές ζημιές (μπαλώματα λακκούβες κ.ά.) είναι πολύ στενή για την ταυτόχρονη κίνηση με ασφάλεια των οχημάτων στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Επίσης, οι στροφές δεν έχουν καλή ορατότητα και τα υπάρχοντα γεφύρια είναι στενά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass