«Φοβερό το κόλπο της Κυβέρνησης...»

ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2021 16:29

Οξεία κριτική στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της σύνταξης και υποβολής του ελληνικού σχεδίου για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης ασκεί η Λαρισαία βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά σε δήλωσή της στην οποία αναφέρει:


"Κατατέθηκε, μαθαίνουμε, επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό σχέδιο 4.104 σελίδων για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κατατέθηκε επίσημα, όπως επίσημα το έχει κρατήσει η Κυβέρνηση κρυφό από την ελληνική κοινωνία εδώ και μήνες, με εξαίρεση κάποιες τεχνηέντως γενικόλογες περιλήψεις, παρόλο που ο κανονισμός της Ε.Ε. ζητάει από τις κυβερνήσεις τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την προετοιμασία των εθνικών σχεδίων.
Αυτό που ξέραμε, βέβαια, ήταν ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνει το εργασιακό «όραμα» του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, με την κατάργηση του οκταώρου και τις απλήρωτες δεκάωρες υπερωρίες. Ότι προωθεί την ατζέντα Πισσαρίδη, καθώς και συμφέροντα και επιδιώξεις των λίγων και ισχυρών, με μεγαλύτερο πλούτο για τους ίδιους και κακοπληρωμένες δουλειές και χειρότερες συνθήκες διαβίωσης για τους πολλούς, με διάλυση του κράτους πρόνοιας και, βέβαια, με πρόσβαση των ιδιωτών σε ασφαλιστικό, υγεία, παιδεία, έρευνα και περιβάλλον με μέγιστα κέρδη και ελάχιστο ρίσκο.
Είναι πολύ απλό. Η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 32 δισ. από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Για να πάρει αυτά τα χρήματα, καταθέτει «σχέδιο μεταρρυθμίσεων» και με βάση την πρόοδο αυτών των «μεταρρυθμίσεων» θα γίνεται η εκταμίευση των κονδυλίων. Γι’ αυτό, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χωρέσει εκεί μέσα, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία διαφάνεια, ό,τι αντιδραστικότερο θέλει να περάσει στην ελληνική κοινωνία, ώστε να πει μετά ότι αυτά είναι προαπαιτούμενα και ότι εάν τα πειράξουμε θα χαθούν οι πολύτιμοι ευρωπαϊκοί πόροι. Φοβερό κόλπο.
Αυτό, όμως, είναι ουσιώδες θέμα δημοκρατίας. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν είναι ιδιοκτησία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε μια περίοδο που η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με την κοινωνία όρθια είναι επιβεβλημένη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση σαν «φτωχοί συγγενείς». Τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν ανήκουν στη ΝΔ, ανήκουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να αξιοποιηθούν προς το συμφέρον του. Όσο και αν το δημόσιο συμφέρον είναι εξ ορισμού αντίθετο στην ιδεολογία και την πολιτική ατζέντα της Κυβέρνησης" καταλήγει η Λαρισαία βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass