Κινδυνεύει η υπόθεση αποζημιώσεων στο Δομένικο

ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΝΣΗΜΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2021 16:50

Tο Δομένικο Ελασσόνας επισκέφθηκε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ελασσόνας, παρουσία του συντονιστή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Βασίλη Ζωγράφου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας Στάθη Ψωμιάδη και κατοίκους

του χωριού.
Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ότι ισχύει το αίτημα των Κοινοτήτων, με βάση το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να παραμείνει η ξεχωριστή κάλπη για την εκλογή του προέδρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου, ενώ επισήμανε πως οι κοινότητες ζητούν περισσότερες αρμοδιότητες για τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Στο ζήτημα διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων από την Ιταλία, για το Ολοκαύτωμα του Δομένικου, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, αναμένεται η απόφαση, υπάρχει όμως μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η υπόθεση, λόγω της μη καταβολής του δικαστικού ενσήμου που επανέφερε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και παρά τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα δει το θέμα θετικά, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Για τα ζητήματα που αφορούν σε αναγκαίες λύσεις προβλημάτων του χωριού, τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αγροτική οδοποιία, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ενώ αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατασκευή καινούριου αγωγού από το φράγμα του Δομένικου που θα συνδεθεί με το υπάρχον δίκτυο, καθώς και η συντήρησή του, με την υπογείωση των αγωγών άρδευσης και την επέκτασή του στα γεωγραφικά όρια του εν λόγω Δημοτικού Διαμερίσματος. Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε επίσης πως θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε λειτουργία οι τρεις νέες γεωτρήσεις που ηλεκτροδοτήθηκαν πρόσφατα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Τσικούρας και ο κοινοτικός σύμβουλος, Γιώργος Νικολούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass