Πυρετός στα καταστήματα εστίασης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2021 21:40

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εντατικές είναι οι εργασίες στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Καρδίτσας ενόψει επανέναρξης της λειτουργίας του της ερχόμενη Δευτέρα 3/4/2021 μετά την άρση του εξάμηνου lockdown λόγω πανδημίας.


Βέβαια, τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί όλη αυτήν τη «νεκρή» περίοδο για τους επιχειρηματίες του κλάδου είναι αρκετά και άπαντες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να τα ξεπεράσουν και να πραγματοποιήσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους την πολυπόθητη επανεκκίνηση.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Ν. Καρδίτσας κ. Νίκος Γκέκας, δήλωσε με έμφαση ότι την ερχόμενη Δευτέρα, στην ουσία οι συνάδελφοί του καταστηματάρχες ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους από την αρχή (δηλαδή σαν να ανοίγουν καινούργιο μαγαζί), με όλα τα έξοδα και τις επαγγελματικές και λειτουργικές υποχρεώσεις που έχει αυτό το εγχείρημα!
Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια όλων για την ημερομηνία που επιλέχθηκε να γίνει η επανεκκίνηση, καθώς βρίσκεται εν μέσω αργιών και μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα που υπάρχει ακόμη και μέσα στην πανδημία σημαντική καταναλωτική κίνηση στην αγορά. Επισήμανε δε τον πολύ μεγάλο προβληματισμό του κλάδου για το μέλλον δεδομένου ότι κανείς δεν θέλει να υποχρεωθεί ξανά σε κλείσιμο του καταστήματός του αφού, για τους περισσότερους που θα καταφέρουν να ξανανοίξουν με χίλιες οικονομικές δυσκολίες, αυτό θα αποτελέσει «ταφόπλακα». Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στις 11 το βράδυ σταματά η κυκλοφορία, γεγονός που σημαίνει ότι τα καταστήματα εστίασης θα έχουν πολύ μικρό ωφέλιμο χρόνο για την όποια δραστηριότητά τους. Ο κ. Γκέκας υπογράμμισε ότι το ωράριο πρέπει οπωσδήποτε να παραταθεί, διαφορετικά η λειτουργία πολλών μαγαζιών θα καταστεί σύντομα ασύμφορη και θα μπουν «λουκέτα»! Εξάλλου – πρόσθεσε - υπάρχει ήδη ένας πολύ σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά τον τζίρο σε αυτήν την επανεκκίνηση… Πρόκειται για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν και επιτρέπουν την παρουσία πελατών μόνο στους εξωτερικούς χώρους, καθήμενα έξι άτομα ανά τραπέζι τα οποία θα έχουν δύο μέτρα απόσταση μεταξύ τους.
Ερωτώμενος ο κ. Γκέκας για την εξεύρεση έμπειρου προσωπικού να εργαστεί στα μαγαζιά εστίασης και αναψυχής της περιοχής μας, απάντησε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Επίσης, το προσωπικό που θα δουλέψει στα μαγαζιά θα είναι μειωμένο και μάλλον άπειρο στο συγκεκριμένο επάγγελμα διότι στην πλειονότητά τους οι έμπειροι εργαζόμενοι, μέσα στο lockdown, βρήκαν δουλειά σε άλλες επιχειρήσεις στον Νομό, ή σε διάφορες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, αυτήν την εποχή πολλοί νέοι αναζητούν και συνήθως βρίσκουν εργασία σε τουριστικές περιοχές ή νησιά της χώρας μας, οπότε οι διαθέσιμοι για πρόσληψη είναι ελάχιστοι.
Καταλήγοντας ο κ. Γκέκας τόνισε πως οι περισσότεροι επιχειρηματίες του πολύπαθου κλάδου που επλήγη όσο κανείς άλλος από την πανδημία, δεν έχουν ενισχυθεί οικονομικά από το κράτος όπως ανέμεναν. Οπότε αναγκάζονται να ξανανοίξουν τα μαγαζιά τους με δανεικά και πίστωση από τους προμηθευτές (όσοι από αυτούς δίνουν φυσικά). Υπάρχει επομένως μεγάλη προσδοκία για στήριξη άμεσα, αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλους.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass