Ανακατασκευάζεται το Δημοτικό Στάδιο Αγιάς

ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2021 20:10

Έχει ξεκινήσει και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς αυτό το διάστημα η ολική ανακατασκευή και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Αγιάς.


Ο Δήμος Αγιάς, με ένα φιλόδοξο πλάνο και με τη χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.154.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σκοπεύει να παραδώσει σε αθλητές και αθλούμενους της περιοχής, και γενικότερα φυσικά στην τοπική κοινωνία, ένα άρτιο, σύγχρονο και λειτουργικό στάδιο.
Θα κατασκευαστούν, λοιπόν, νέο γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, διαστάσεων 111x70,86 μέτρων, στίβος περιμετρικά του γηπέδου συνθετικού τάπητα τεσσάρων διαδρομών, βοηθητικό γήπεδο 5x5, διαστάσεων 44x27 μέτρων, δίκτυο αποστράγγισης των γηπέδων και αυτόματο δίκτυο άρδευσης με αναδυόμενους περιστροφικούς εκτοξευτές.
Επίσης, θα ανακατασκευαστεί το κτίριο των κερκίδων.
Στους εσωτερικούς χώρους του κτίσματος θα αντικατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και όλοι οι νιπτήρες, λεκάνες και ντουζιέρες. Επιπρόσθετα, θα αντικατασταθεί και θα συμπληρωθεί η επίστρωση των δαπέδων και των τοίχων των υγρών χώρων με κεραμικά πλακίδια, καθώς τα υφιστάμενα δεν καλύπτουν την απαιτούμενη έκταση της τοιχοποιίας. Θα αντικατασταθούν τα εξωτερικά κουφώματα και οι εσωτερικές ξύλινες πόρτες, ενώ θα συμπληρωθούν τα επιχρίσματα και θα εφαρμοστεί στο σύνολο των επιφανειών της εσωτερικής τοιχοποιίας και της οροφής χρωματισμός με πλαστικά χρώματα.
Στις κερκίδες θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα πλαστικά καθίσματα και θα συμπληρωθεί ο αριθμός τους, ώστε να καλύψουν πλήρως το σύνολο των βαθμίδων. Οι επιφάνειες ορατού σκυροδέματος θα αποκατασταθούν, θα προστατευτούν με αντιδιαβρωτική επίστρωση και θα αντικατασταθεί το δάπεδο σκυροδέματος, διαστάσεων 2,8x10 μέτρων μπροστά από το κτίριο των κερκίδων, το οποίο έχει υποστεί υποσκαφή και καθίζηση.
Εκτός όλων αυτών, θα αντικατασταθεί εξολοκλήρου η χαμηλή περίφραξη της ανατολικής πλευράς του οικοπέδου με νέα, ύψους 2,80 μέτρων. Όλες οι κατεστραμμένες περιφράξεις στη στέψη των τοίχων με νέες του ίδιου ύψους. Οι νέες περιφράξεις θα αποτελούνται από γαλβανισμένο συρματόπλεγμα, που θα στερεώνεται σε γαλβανισμένους σιδηρούς ορθοστάτες κοίλης κυκλικής διατομής που θα διατάσσονται ανά δύο μέτρα.
Επιπρόσθετα, θα αντικατασταθεί το διαχωριστικό κιγκλίδωμα μεταξύ του αγωνιστικού χώρου και των κερκίδων με νέο, ύψους 1,80 μέτρων. Το κιγκλίδωμα θα αποτελείται από κατακόρυφες σιδηρές ράβδους, τετραγωνικής συμπαγούς διατομής που θα διατάσσονται ανά απόσταση 12 εκατοστών.
Οι υφιστάμενες επιφάνειες των περιμετρικών τοίχων θα επιχριστούν και θα βαφούν με βαφή εξωτερικών χώρων.
Όσον αφορά τον φωτισμό, προβλέπεται νέα εγκατάσταση για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και 5x5, ο οποίος θα είναι κατάλληλος για την επιμήκυνση των ωρών προπόνησης κατά τις νυχτερινές ώρες ή τη διεξαγωγή αγώνων ερασιτεχνικής κατηγορίας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και τις προδιαγραφές – τυποποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Για το γήπεδο ποδοσφαίρου – στίβο προβλέπεται η εγκατάσταση έξι γαλβανισμένων χαλύβδινων ιστών ηλεκτροφωτισμού, ύψους 17 μέτρων, οι οποίοι θα αναπτύσσονται κατά μήκος της ανατολικής και δυτικής μεγάλης πλευράς του γηπέδου (δύο στα άκρα και ένας στο μέσο κάθε πλευράς). Σε κάθε ιστό θα αναρτηθούν πέντε προβολείς, ισχύος 2000W ο καθένας, κατασκευασμένοι από υψηλής θερμικής αγωγιμότητας χυτοπρεσαριστό αλουμίνιο (όχι πλαστικό) πλήρως ανακυκλώσιμο, οι οποίοι θα φέρουν κάλυμμα από διαφανές επίπεδο γυαλί πολύ υψηλής διαπερατότητας με μεγάλη αντοχή σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις.
Ο φωτισμός του γηπέδου 5x5 θα επιτευχθεί με 24 συνολικά προβολείς τεχνολογίας LED από υψηλής θερμικής αγωγιμότητας χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο και με αντιβανδαλιστική προστασία, που θα φέρουν εξωτερικό κάλυμμα από διαφανές επίπεδο γυαλί για τη μέγιστη διαπερατότητα και αντοχή σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις.
Οι προβολείς θα αναρτηθούν ανά τέσσερις σε έξι γαλβανισμένους χαλύβδινους ιστούς ηλεκτροφωτισμού ύψους 11 μέτρων, που θα τοποθετηθούν ανά τρεις (δύο στα άκρα και ένας στο μέσο) έξω από την οριογραμμή του αγωνιστικού χώρου που οριοθετεί τη μεγάλη πλευρά του γηπέδου.
ΚΥΨΕΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αγιάς που περιλαμβάνει και το πρόσφατα ανακαινισθέν Κλειστό Γυμναστήριο, χρησιμοποιούνται καθημερινά από πληθώρα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, και φιλοξενούν το σύνολο των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αγιά. Αποτελούν σημείο αναφοράς για τη νεολαία της Αγιάς που ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργική ενασχόληση και εκτόνωση ατόμων κάθε ηλικίας και στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Αποτελούν το μοναδικό οργανωμένο αθλητικό συγκρότημα σε όλη την έκταση του Δήμου, το οποίο και αποτελεί πόλο έλξης για όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αλλά και για ένα σημαντικό αριθμό ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας που ενδιαφέρονται για την άσκηση του σώματός τους, τη σωματική και συνάμα την πνευματική τους υγεία και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Για το σπουδαίο, όσο και απολύτως αναγκαίο, αυτό έργο της ανακατασκευής και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Πέτρος Μπαρμπέρης, δήλωσε στην «Ε»:
«Θεωρείται μείζονος σημασίας η προσπάθεια για τη διατήρηση των εν λόγω εγκαταστάσεων σε καλή κατάσταση, για τη διαρκή συντήρηση και βελτίωσή τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται ένα ασφαλές, ευχάριστο, χρηστικό και λειτουργικό περιβάλλον για την απρόσκοπτη και άνετη άσκηση κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η δημιουργική ενασχόληση με τον αθλητισμό ατόμων κάθε ηλικίας, με ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη στο σώμα, στο μυαλό, στη διάθεση, στην ενέργεια και στην αποδοτικότητα, με αποτέλεσμα την καλύτερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας και ακολούθως τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Το συγκεκριμένο έργο εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους και τις προτεραιότητες του δημοτικού σχεδιασμού, αφού συμβάλλει στη βελτίωση των κύριων χώρων άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Με τον τρόπο αυτό δίνεται μια ώθηση για τη συστηματική ενασχόληση όλο και περισσότερων κατοίκων με την άσκηση του σώματος, ώστε ο αθλητισμός να αποτελέσει μια δημιουργική καθημερινή απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο μικρών και μεγάλων.
Με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό τους, οι βασικές αθλητικές υποδομές του Δήμου θα προσελκύσουν αθλητές και θεατές, θα δώσουν δημιουργική διέξοδο στους κατοίκους της περιοχής, θα συμβάλλουν στην προβολή των κυρίαρχων αξιών του αθλητισμού. Επιτυγχάνονται έτσι οι βασικοί και κυρίαρχοι στόχοι της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του τοπικού και αγροτικού πληθυσμού της περιοχής με την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού. Προσφέρεται η δυνατότητα εκτόνωσης και ψυχικής ανάτασης, μέσω της άσκησης, που σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του τοπικού πληθυσμού, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass