Σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Αγιάς

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2021 16:55

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου Αγιάς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής

Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο Αγιάς», προϋπολογισμού 636.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος που αποτελείται από δύο παλιά κτίρια Ενεργειακής Κατηγορίας Η, Ζ, τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν σε Κατηγορία Β+, Β, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους.
«Σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση ενός σημαντικού έργου με το οποίο εκσυγχρονίζουμε το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Αγιάς» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το βραβευμένο, στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποδίδει σύγχρονα κτίρια με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και βελτιώνει τις συνθήκες λειτουργίας του σχολείου και τη διαβίωση των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας στις δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Αγιάς που υπογράψαμε το προηγούμενο διάστημα, υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου της Αγιάς. Έχουν ενταχθεί ακόμα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς και του Δημοτικού Σχολείου Στομίου και έχει υποβληθεί ακόμα μια πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων της Ανάβρας και της Μελιβοίας. Με τις παρεμβάσεις που κάνουμε από άλλο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς ολοκληρώνουμε τον εκσυγχρονισμό όλων των ενεργών σχολείων μας. Είναι παρά πολύ σημαντικό και ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην περιοχή της Αγιάς τα τελευταία χρόνια γίνονται πάρα πολλά έργα και αυτό οφείλεται στην αγαστή συνεργασία και αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη του σχολικού κτιρίου.
-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα του γυμναστηρίου.
-Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του σχολικού κτιρίου.
-Μερική αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα.
-Εγκατάσταση δύο λεβήτων φυσικού αερίου συμπύκνωσης, inverter με αντιστάθμιση.
-Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος
-Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass