Ξύπνησαν μνήμες στην Ανατολή Αγιάς

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ’84

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2021 16:10

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε χθες το πρωί, στο μνημείο των πεσόντων αεροπόρων Σμηναγού (Ι) Παντελή Παρασκευά και Υποσμηναγού (Ι) Στέφανου Σαρρή οι οποίοι στις 2 Μαΐου του 1984 κατέπεσαν σε χαράδρα του Κισσάβου, στη θέση «Διαβολόρεμα»

Ανατολής, με αεροσκάφος F4 PHANTOM της 337 Μοίρας, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λάρισας. Η τελετή έγινε στο μνημείο που ανεγέρθηκε το 2018 στον επαρχιακό δρόμο Ανατολής – Μεγαλοβρύσου, μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση σ’ αυτό. Σύσσωμο παρέστη το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας Λάρισας, η οποία διοργάνωσε τη σεμνή τελετή, ήτοι ο πρόεδρος Αθανάσιος Μαργαρίτης, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Καπετάνος, ο ταμίας Βασίλειος Παπαδόπουλος και το μέλος Δημήτριος Νότας. Τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας εκπροσώπησε ο ταξίαρχος (Ι) Ευάγγελος Οικονομου, ενώ το «παρών» έδωσαν ο διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχος (Ι) Χρήστος Κακατάτσης, ο διοικητής της 337 Μοίρας αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κρίκκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος Αγιάς Κρανιώτης Ευάγγελος, καθώς και αξιωματικοί του ΑΤΑ και της 110 ΠΜ. Στεφάνια κατέθεσαν για τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και την Πολεμική Αεροπορία ο ταξίαρχος Ευαγγ. Οικονόμου, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Λάρισας Αθ. Μαργαρίτης και ο εκπρόσωπος της ΣΣΑΣ (ΣΤΥΑ) Βασίλειος Παπαδόπουλος. Στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε παρευρέθησαν ο ιερέας και πρώην δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας, ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, η αδελφή του αείμνηστου Στέφανου Σαρρή, Σούζη, πλήθος απόστρατων αξιωματικών, καθώς κι ο απόστρατος αξιωματικός Γρηγόρης Καλαγιάς, ο οποίος έχει πετάξει με τον ίδιο τύπο αεροσκαφών και κάθε χρόνο μεριμνά για τη μνήμη των πεσόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass