ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μοιράζει κάδους οικιακής κομποστοποίησης

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2021 19:06

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Κάδους οικιακής κομποστοποίησης θα μοιράσει στους ενδιαφερόμενους δημότες η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας με στόχο οι δημότες να παράγουν το δικό τους φυσικό λίπασμα και συγχρόνως να γίνεται αξιοποίηση των οικιακών οργανικών απορριμμάτων.

Οι κάδοι θα μοιραστούν δωρεάν μετά από σχετική αίτηση που θα υποβάλουν στο πρωτόκολλο του Δήμου Καρδίτσας (Δημαρχείο 2ος οροφος) οι ενδιαφερόμενοι Δημότες. Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ η παράδοση θα γίνεται μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας στον χώρο του Δημοτικού αμαξοστασίου.
Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό. Τα βακτήρια, οι μύκητες και άλλα μικρόβια είναι οι «εργάτες» της κομποστοποίησης. Αυτοί υποβοηθούνται κι από άλλους μεγαλύτερους οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης, αυτά τα μικρόβια παράγουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2), θερμότητα και νερό καθώς αποικοδομούν τα οργανικά υλικά του σωρού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το κομπόστ (πλούσιο, σκούρο, θριφτό και άοσμο), τέλειο λίπασμα για τον κήπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass