ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ «ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ»

«Αποκρύπτουν την αλήθεια για τα διόδια»

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2014 15:32 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:22

«Η σύσκεψη για το πρόβλημα των διοδίων που έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απέδειξε πόσο μακριά απ΄ τις λύσεις των λαϊκών προβλημάτων, στέκονται τόσο τα κόμματα του ευρωμονόδρομου όσο και οι δυνάμεις τους σε δήμους και φορείς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνοντας:

«Έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί αποκρύπτουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, αθωώνουν τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στο όνομα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας ενισχύουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους φορτώνοντας με χαράτσια, φόρους και διόδια τη λαϊκή οικογένεια. Εμποδίζουν στους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους και γενικότερα τις λαϊκές οικογένειες, να κατανοήσουν το πρόβλημα και τις αιτίες του και να οργανώσουν κίνημα αποτελεσματικό και μαχητικό με βάση τα συμφέροντά τους.

Το ΚΚΕ με εκπρόσωπό του τοποθετήθηκε συγκεκριμένα και ζήτησε να οργανωθεί ο αγώνας με βάση αιτήματα για κρατικούς οδικούς άξονες, για κατάργηση όλων των διοδίων και των χαρατσιών στους δρόμους. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου απ’ τη ΝΔ ως το ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβήτησαν στο παραμικρό την παραχώρηση των οδικών αξόνων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι θέσεις τους εξαντλούνται σε ζητήματα όπως κατάργηση μόνο των διοδίων του Μοσχοχωρίου, επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, χωρίς να αμφισβητήσουν την παράδοση των οδικών αξόνων στα μονοπωλιακά συγκροτήματα, αγώνας για τη μείωση των τιμών των διοδίων. Μάλιστα ορισμένοι πρότειναν ως θετικό μέτρο την αντικατάσταση των μετωπικών διοδίων με πλευρικά ή να εφαρμοστεί αυστηρά η χιλιομετρική πληρωμή.

Αποκρύπτουν το γεγονός ότι η παράδοση των οδικών αξόνων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τα διόδια βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της ΕΕ και των κομμάτων της, όπως άλλωστε και η παράδοση των λιμανιών, του αιγιαλού, των δασών, της ενέργειας και γενικά του φυσικού πλούτου και των υποδομών της χώρας. Χαϊδεύουν αυτιά ότι μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις με απλές παρεμβάσεις, κάποιες κινητοποιήσεις ή νομικές ενέργειες. Ότι μπορούν να υπάρχουν αποσπασματικές και τοπικές λύσεις και μάλιστα χωρίς σκληρό μαζικό αγώνα. Οι ίδιες δυνάμεις που πανηγύριζαν και ψήφιζαν με τα δυό χέρια τις συμβάσεις παραχώρησης, σήμερα καμώνονται τους αγωνιστές αλλά στην πραγματικότητα στοχεύουν στο χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν κάθε λαϊκή αντίδραση που μπορεί να ξεσπάσει κάτω απ’ το βάρος του φόρου αίματος που πληρώνεται στους δρόμους ή με το ξεζούμισμα της λαϊκής οικογένειας. Απ’ τη μια να μη θίξουν τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους δρόμους και απ’ την άλλη να φανούν ότι συμπορεύονται με το λαϊκό αίσθημα.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία και καλεί ανοιχτά σε οργάνωση της πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Αυτός ο αγώνας μπορεί και πρέπει να οργανωθεί από τα κάτω σε σωματεία, σε συλλόγους, σε χώρους δουλειάς και συνοικίες. Να οργανωθεί σε ρήξη με τα κόμματα της ΕΕ, καθώς και τις δυνάμεις τους στην τοπική διοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα. Οφείλει να θέσει στο προσκήνιο το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, να αντιπαλέψει τις πολιτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που εξυπηρετεί τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους, βυθίζοντας το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ειδικότερα για τους οδικούς άξονες να παλέψει για κατάργηση όλων των διοδίων και των χαρατσιών, για ελεύθερη διέλευση από τους δρόμους που τους έχουμε πληρώσει δυό και τρεις φορές. Να αρθούν οι παραχωρήσεις στους ιδιώτες και να αποτελεί ευθύνη του κράτους η κατασκευή και η συντήρησή των δρόμων, ώστε να είναι ασφαλείς και σύγχρονοι».

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass