Ο παγετός έπληξε και το καρύδι στην Ελασσόνα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΕΛΥΦΩΤΩΝ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 17:40

Μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν στο αμύγδαλο και το καρύδι φαίνεται να μην γλίτωσε από τον παγετό του Απριλίου, σκορπώντας έντονο προβληματισμό στους παραγωγούς της επαρχίας Ελασσόνας. Την ίδια ώρα, επιστολή προς τον ΕΛΓΑ Λάρισας για τις ζημιές από παγετό στην καλλιέργεια καρυδιάς στον Δήμο Ελασσόνας,

απέστειλε η Οργάνωση Παραγωγών Κελυφωτών Ελασσόνας (υπογράφει ο πρόεδρος Ζήσης Τσιόγκας), στην οποία αναφέρει τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές του Απριλίου του 2021 σημειώθηκε νέος παγετός στον Δήμο μας, με θερμοκρασίες πρωτόγνωρες για την εποχή στην περιοχή μας. Ο παγετός αυτός προκάλεσε μειωμένη παραγωγή που είναι αποτέλεσμα της κακής γονιμοποίησης ως συνέπεια της καταστροφής των αρσενικών άνθεων το οποίο διαπιστώθηκε τώρα. Με βάση τα ανωτέρω αντιλαμβάνεστε τη δυσμενή θέση στη οποία έχουν επέλθει οι παραγωγοί της Επαρχίας Ελασσόνας, καθώς δεν αναμένεται να έχουν εισόδημα από την καλλιέργεια. Σε κάθε περίπτωση, αιτούμαστε να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ Λάρισας στις εκτιμήσεις των ζημιών και να ανοίξει η διαδικασία για υποβολή δηλώσεων από τους παραγωγούς ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγέντες παραγωγοί από τον παγετό και να στηριχθεί το εισόδημά τους».
Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα επισκεφτούν την περιοχή το επόμενο διάστημα, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς. Οι παραγωγοί μιλούν για απώλεια παραγωγής που κυμαίνεται από 50 έως 70%.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass