«Τα προβλήματα τα λύνει η ΝΔ»

Η «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΔΗΜΤΕ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡ. ΦΑΜΕΛΛΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2021 17:05

Την αντίδραση της «γαλάζιας» δημοτικής οργάνωσης Αγιάς προκάλεσαν δηλώσεις στην Αγιά του πρώην αναπλ. υπουργού Σωκρ. Φάμελλου, σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων του χαρτοφυλακίου του. Σε ανακοίνωση η ΔΗΜΤΕ Αγιάς της ΝΔ, αναφέρει τα εξής:


«Μας προκάλεσε πραγματικά έκπληξη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος να επισκέπτεται τον Δήμο Αγιάς και να ανακοινώνει ότι συνεργάστηκε εξαιρετικά και εποικοδομητικά με τη Δημοτική Αρχή του κ. Αντώνη Γκουντάρα, δημάρχου Αγιάς, για θέματα όπως οι δασικοί χάρτες, τα καστανοπερίβολα, ενώ εξέφρασε και τις ανησυχίες του για ζητήματα όπως οι δασικοί χάρτες, τα χωροταξικά σχέδια, τα υγρά απόβλητα, η ανακύκλωση κ.λπ.
Σε απάντηση των ανωτέρω ανησυχιών παραθέτουμε κάποια γεγονότα.
* Επί υπουργίας Κωνσταντίνου Χατζηδάκη και υφυπουργού Νικόλαου Ταγαρά εκδόθηκε η ΚΥΑ με ΦΕΚ5877/Β/31-12-2020 για τη δενδροκομική εκμετάλλευση των καστανοτεμαχίων, ικανοποιώντας την πλειοψηφία των αιτημάτων των καστανοκαλλιεργητών της περιοχής μας. Σε αντίθεση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 2019 που απαιτούσε πολλαπλάσιο τίμημα χρήσης καστανοτεμαχίου και προϋποθέσεις μη εφαρμόσιμες σε κανένα σχεδόν κτήμα της περιοχής μας. Σημειώνουμε ότι στον Δήμο Αγιάς καλλιεργούνται οι μεγαλύτερες εκτάσεις καστανιάς πανελλαδικά. Ποια βοήθεια, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, προσέφερε στους καστανοκαλλιεργητές ο κ. Φάμελλος;
* Ο κ. Χατζηδάκης αρχικά, αλλά και ο συντοπίτης Τρικαλινός υπουργός κ. Σκρέκας, έχουν νομοθετήσει και συνεχίζουν με πράξεις και έργα να επιλύουν με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, προβλήματα που μας κληρονόμησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
* Σχετικά με τα υγρά απόβλητα και την ανακύκλωση: Ιδιαίτερα ο Δήμος μας δεν θεωρούμε ότι είναι πρότυπο. Το Πράσινο Σημείο στον Αγιόκαμπο, που τόσο διαφημίστηκε από τον Δήμο Αγιάς τα προηγούμενα χρόνια, κατάντησε χώρος ανεξέλεγκτης χωματερής.
* Ο Βιολογικός Καθαρισμός των παραλίων Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας χρησιμοποιεί ως αποδέκτη το παρακείμενο ξερόρεμα «Πουρί». Αν και θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε απόσταση αναπνοής από τον Βιολογικό Καθαρισμό το φράγμα στη θέση «Λιαβαδότοπος» στο ρέμα «Πουρί» χωρητικότητας 7.400.000 κυβικών μέτρων νερού που θα λειτουργούσε πολλαπλά:
1. Αντιπλημμυρικά, δεν θα πνιγόταν η πέριξ περιοχή της καλωδιωτής γέφυρας Αγιοκάμπου κάθε τρεις και λίγο.
2. Περιβαλλοντικά, αποδέκτης του βιολογικού καθαρισμού θα γινόταν το φράγμα και όχι ένα ξερόρεμα με μελλοντικά πιθανά προβλήματα ευτροφισμού και κακοσμίας.
3. Αρδευτικά, το νερό του φράγματος θα χρησιμοποιούνταν τόσο για στον έυφορο κάμπο της Αγιάς, Αετολόφου όσο και στην ημιορεινή περιοχή της Βελίκας, Σωτηρίτσας, και Σκήτης – Ποταμιάς.
4. Τουριστικά, θα ήταν ένα επισκέψιμο φράγμα δύο βήματα από την παραλία.
Σημείωση: Η πλήρης τεχνική – περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επίσης συνάδει και προτείνεται από τα προηγούμενα και παρόντα διαχειριστικά σχέδια υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τελικά, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική επίλυση των προβλημάτων απαιτεί θέληση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, και αυτό αποτυπώνεται με πραγματικά έργα από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η διαιώνιση των προβλημάτων δεν θα είναι έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass