ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συνάντηση του προέδρου Ιατρικού Συλλόγου με τους δύο υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2021 15:55

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Σπάνια με τους δύο υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας του κ. Στ. Παπαγεωργίου και Η. Τσιαούση.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ι.Σ. Καρδίτσας για θέματα που αφορούν τις δομές Υγείας του νομού μας και στην προκειμένη περίπτωση λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στην υγεία από την πανδημία του κορονοιού, των εμβολιασμών που είναι σε εξέλιξη και φυσικά για τις δύσκολες συνθήκες των ιατρών, που έχοντας αναλάβει και τους εμβολιασμούς, βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο σε μία τεράστια πίεση.
Στη συνάντηση με τον κ. Παπαγεωργίου, υπεύθυνο Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συζητήθηκε η κατάσταση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, τα προβλήματα σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και η ανάγκη συντήρησης του κτιρίου που πραγματικά χρειάζεται μεγάλες και δυναμικές παρεμβάσεις.
Ο Υποδιοικητής επισήμανε ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο ανανέωσης του Νοσοκομείου που ξεκινά από την ενεργειακή του αναβάθμιση η οποία θα αλλάξει την εικόνα του. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η αλλαγή του τεχνολογικού εξοπλισμού και η διευθέτηση του περιβάλλοντος χώρου της ψυχιατρικής.
Στη συνάντηση με τον κ. Τσιαούση, υπεύθυνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έγινε μια ευρεία συζήτηση που βρίσκεται στην περιοχή.
Τονίστηκε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία των προϋποθέσεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της ιδιαίτερα στην πόλη.
Ο κ. Τσιαούσης διαβεβαίωσε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να καλυφθούν με ιατρικό προσωπικό όλα τα Κέντρα Υγείας, και ιδιαίτερα αυτό της Καρδίτσας, όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη ιατρών.
Ανέφερε ότι στα ΚΥ του νομού έχουν προσληφθεί παραϊατρικό προσωπικό στο ΚΥ Καρδίτσας πέντε υπάλληλοι, στο ΚΥ Σοφάδων ένας διοικητικός υπάλληλος, τέσσερις στο ΚΥ Παλαμά, και στο ΚΥ Μουζακίου τρεις και άλλοι τρεις υπάλληλοι ως πλήρωμα ασθενοφόρων.
Έχει επίσης ζητηθεί η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας για τρεις θέσεις μόνιμων ιατρών στο ΚΥ Καρδίτσας (Παθολόγο, Οφθαλμίατρο και Νευρολόγο).
Για το ΚΥ Μουζακίου ένας ιατρός Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, ένας παιδίατρος στο ΚΥ Σοφάδων και ένας παιδίατρος στο ΚΥ Παλαμά, ενώ έχει προκηρυχτεί και μια θέση γενικού ιατρού στο ΚΥ Μουζακίου ως επικουρικού που βγήκε άγονη.
Ενημέρωσε επίσης ότι στο Μουζάκι προχωράει η επάνδρωση του προσωρινά μεταφερόμενου Κέντρου Υγείας, ενώ δρομολογήθηκε το γκρέμισμα του παλιού και η επιτάχυνση των διαδικασιών για το νέο Κέντρο Υγείας.
Τέλος, ιδρύεται Σταθμός ΕΚΑΒ στο ΚΥ Μουζακίου για την καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών της δυσκολοδιάβατης αυτής περιοχής που εξυπηρετείται από το ΚΥ Μουζακίου.
Τέλος, ο κ. Τσιαούσης τόνισε ότι θα ξεκινήσει η αναβάθμιση του παιδιατρικού ιατρείου του ΚΥ Καρδίτσας, το οποίο εντάχτηκε στο Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία», με σκοπό την κάλυψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της αναβάθμισης των υποδομών του.
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου με τη νέα επικεφαλής της Ιατρικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Καρδίτσας, διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου κ. Άννα Θεοδότου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass