ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Η 5η Ναυτοπροσκοπική Regatta αρμένισε τον Παγασητικό!

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2014 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:25

Το συναρπαστικό ταξίδι της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Regatta του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων έφτασε στο τέλος του με επιτυχία αφού 1.631 πρόσκοποι (ηλικίας 11-15 ετών) και οι ενήλικες βαθμοφόροι τους έζησαν για 9 ημέρες μοναδικές εμπειρίες στα φιλόξενα νερά και τις ακτές του Παγασητικού.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «το Τρίκερι, η Μηλίνα και η παραλία του Αλατά ήταν ο προορισμός αλλά και το απάγκιο λιμάνι για τα πληρώματα των ναυτοπροσκοπικών λεμβών στο τριήμερο ταξίδι τους, ενώ οι Μηλιές με το Τρενάκι του Πηλίου και η επίσκεψη στην «Αργώ» στον Βόλο, προσέφεραν σε όλους τους συμμετέχοντες μία αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία!

Πολυσχιδείς βιωματικές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια είχαν στηθεί στον χώρο της κατασκήνωσης στα Καλά Νερά, με στόχο όχι μόνο να διασκεδάσουν τα παιδιά, αλλά μέσα από το παιχνίδι να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες.

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Καλών Νερών η τελετή λήξης της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Regatta, στις ακτές της οποίας είχαν ρίξει άγκυρα και οι 37 ναυτοπροσκοπικές λέμβοι, δίνοντας μοναδικό χρώμα στην εκδήλωση και εντυπωσιάζοντας τους προσκεκλημένους με το παραδοσιακό σκαρί τους. Η παραλία πλημμύρισε από χρώμα, γέλια, χαρούμενα πρόσωπα και παιδικές φωνές, καθώς κάθε μία από τις 6 υποκατασκηνώσεις με ονόματα ανέμων (Όστρια, Γραίγος, Απηλιώτης, Τραμουντάνα, Σιρόκος και Ζέφυρος) εισερχόταν στον χώρο της τελετής λήξης με τη δική της σημαία, τα χρωματιστά μπλουζάκια, τραγουδώντας δυνατά το τραγούδι της Regatta.

Η 5η Ναυτοπροσκοπική Regatta (που διήρκησε 9 ημέρες) σε αριθμούς: Πρόσκοποι: 1.239. Συνοδοί: 142. Κεντρικό Επιτελείο: 207. Κυβερνήτες: 50. Σύνολο: 1.631. Υποκατασκηνώσεις: 6. Ομάδες: 30. Ενωμοτίες: 146.

Σημαίες των Προσκοπικών Περιφερειών της Αθήνας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αν. Αττικής, της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, της Δυτ. Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Ημαθίας, του Ηρακλείου, της Θεσπρωτίας, της Θεσσαλονίκης, της Καρδίτσας, της Κέρκυρας, του Κιλκίς, της Κοζάνης, της Λάρισας, του Λασιθίου, της Λέσβου, της Μαγνησίας, της Νότιας Αττικής, του Ρεθύμνου, του Σαρωνικού, των Χανίων και της Χίου, παρέλασαν πάνω στη σκηνή, με κάθε μία από αυτές να κερδίζει το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Και φυσικά η κορύφωση ήρθε με την εμφάνιση της σημαίας των Αιγυπτίων Προσκόπων και των Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων από την Αλεξάνδρεια, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη Regatta και κέρδισαν τις καρδιές όλων των συμμετεχόντων.

Την τελετή παρακολούθησαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας κ. Κολινδρίνη, ο δημ. σύμβουλος Δήμου Ν. Πηλίου κ. Γεωργαδάκης, η αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου κ. Ν. Οικονόμου, μέλη του Συλλόγου Πληρώματος Αργούς «Οι Αργοναύτες» 2008, γονείς και φίλοι των παιδιών και μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακά βεγγαλικά, την υποστολή της σημαίας της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Regatta και την άρση της σημαίας της 6ης Regatta στον πλωτό ιστό που έχει στηθεί μέσα στη θάλασσα. Μια γλυκιά μελαγχολία είχε πλημμυρίσει τις καρδιές των παιδιών που όμως χαμογελούσαν και εύχονταν το ένα στο άλλο «Καλή αντάμωση στην επόμενη Ναυτοπροσκοπική Regatta»!

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Νοτίου Πηλίου» καταλήγουν οι διοργανωτές που ευχαριστούν δημοσίως, τους «Γιατρούς του Κόσμου», τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας, την ΟΔΑΚ Α.Π.Θ. και τους ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την εθελοντική τους συμμετοχή στη δράση και την προσφορά υπηρεσιών υγείας και πρώτων βοηθειών σε όσους τα είχαν ανάγκη, όσους υποστήριξαν τη δράση με υλικό και ανθρώπινο δυναμικό αλλά και όλους τους χορηγούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass