ΕΡΩΤΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ο. ΛΑΜΙΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ασφάλεια σε μετακινήσεις Φαρσαλινών με διαπλάτυνση Ε.Ο. Νέο Μοναστήρι – Δομοκός

* Συχνά ατυχήματα με νταλίκες

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2014 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:26

Την ανάγκη υλοποίησης έργων ασφάλειας και διαπλάτυνσης στο τμήμα του δρόμου Νέο Μοναστήρι - Δομοκός, στο οποίο κινούνται και πολλοί Φαρσαλινοί που ταξιδεύουν προς Αθήνα, επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος:

«Η Εθνική Οδός Λαμία – Δομοκός – Νέο Μοναστήρι – Σοφάδες – Καρδίτσα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις χιλιάδων κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας και της επαρχίας Φαρσάλων, καθώς είναι η βασική οδική αρτηρία για τη μετάβασή τους στην πρωτεύουσα, αλλά και των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδος που μεταβαίνουν στις ανωτέρω περιοχές. Στον δρόμο αυτό, καθώς σημειώνονται πολλά ατυχήματα και με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειάς του, γίνονται κατά καιρούς παρεμβάσεις σε διάφορα τμήματά του. Έτσι, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στασιμότητας, ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες διαπλάτυνσης στο τμήμα του δρόμου από τις Σοφάδες έως το Νέο Μοναστήρι. Αντίστοιχη παρέμβαση είχε γίνει στο παρελθόν και στο τμήμα Δομοκός-Λαμία.

Στο πλέον, όμως, επικίνδυνο τμήμα του δρόμου από το Νέο Μοναστήρι μέχρι το Δομοκό, έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση της πολιτείας. Το τμήμα αυτό, όμως, παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα, καθώς δεν επιτρέπει την ασφαλή προσπέραση των βαρέων οχημάτων από τα Ι.Χ., με αποτέλεσμα την εμφάνιση τεράστιων ουρών αυτοκινήτων, ενώ καταγράφονται πολλά ατυχήματα που, δυστυχώς, συχνά είναι θανατηφόρα».

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. «Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν έργα ασφάλειας και η διαπλάτυνση στο τμήμα του δρόμου Νέο Μοναστήρι-Χάνι Δρούγου-Δομοκός; Έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες; Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί σε δράσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος;

2. Πού οφείλεται η, άκρως επικίνδυνη, ολιγωρία με το «λαιμό» του δρόμου στο σημείο που διέρχεται από τον οικισμό του Μεταλλείου, όπου στενεύει για μερικές δεκάδες μέτρα και ανοίγει και πάλι μετά τον οικισμό; Έχει «λησμονηθεί» το συγκεκριμένο σημείο ή ήδη προωθείται η λύση του προβλήματος;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass