Ο «διευθυντής» του ΟΠΕΚΕΠΕ που... μοίραζε «ενισχύσεις»

ΘΥΜΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥ 40ΧΡΟΝΗ ΑΠ0 ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ -ΕΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ 6.000 ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΚΛΕΨΕ 34.800 ΕΥΡΩ!

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2021 20:20

Μία 40χρονη γυναίκα, κάτοικος χωριού της Ελασσόνας, έπεσε θύμα του «διευθυντή» του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ο οποίος μοίραζε «ενισχύσεις».


Μόνο που ως γνωστόν δεν αποτελεί πρακτική του ΟΠΕΚΕΠΕ να τηλεφωνεί ο ίδιος ο διευθυντής για θέματα συναλλαγών ζητώντας ήδη γνωστά στον Οργανισμό στοιχεία των αγροτών - πελατών, ενώ η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η 40χρονη διαπίστωσε ότι στον λογαριασμό της δυστυχώς, όχι μόνο δεν κατατέθηκε η υποτιθέμενη αποζημίωση, αλλά έκαναν φτερά 34.800 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η απάτη σημειώθηκε προχθές το πρωί όταν άγνωστος άνδρας επικοινώνησε στο κινητό τηλέφωνο της μητέρας της 40χρονης και στη συνέχεια με την ίδια. Ο απατεώνας συστήθηκε ως διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ και δήλωσε πως επικοινωνεί προκειμένου να τους καταβληθεί «αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ».
Στην πραγματικότητα ο δράστης κατάφερε να εκμαιεύσει τους κωδικούς εισόδου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του τραπεζικού λογαριασμού της 40χρονης και στη συνέχεια αποδείχθηκε εύκολο για τον ίδιο να εκταμιεύσει το ποσό των 34.800 ευρώ σε τρεις συναλλαγές με εμβάσματα.
ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ... ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
Στο μεταξύ, το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας ερευνά μία δεύτερη καταγγελία, με αφορμή απάτη σε βάρος 57χρονου, ο οποίος, θέλοντας να πουλήσει τη μοτοσικλέτα του, έβαλε αγγελία σε διάφορους ιστότοπους.
Με αφορμή λοιπόν αυτήν την αγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στις 26 Ιουνίου άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του δηλώνοντας πως ενδιαφέρεται να αγοράσει τη μοτοσικλέτα.
Έτσι, τον έπεισε πως θα του καταθέσει προκαταβολή 500 ευρώ και για τον λόγο αυτόν του ζήτησε τον τραπεζικό του λογαριασμό όπως και τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας.
Στη συνέχεια, ο απατεώνας επικοινώνησε ξανά με τον 57χρονο και του ζήτησε να του διαβάσει το μήνυμα που έλαβε στο κινητό, μήνυμα στο οποίο αναγραφόταν ο απόρρητος κωδικός αριθμός (PIN) της τραπεζικής συναλλαγής όπως και έγινε. Με θράσος ο απατεώνας παρέπεμψε στη συνέχεια τον 57χρονο να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με υποτιθέμενο οδηγό της μεταφορικής εταιρείας.
Ο οδηγός στην πραγματικότητα ήταν συνεργός του απατεώνα, ο οποίος δήλωσε στον 57χρονο ότι δύο ημέρες μετά, στις 28 Ιουνίου, θα πήγαινε στην Ελασσόνα να παραλάβει τη μοτοσικλέτα και να του δώσει το υπόλοιπο ποσό των 1.500 ευρώ.
Όταν ο 57χρονος μετέβη στο ATM του τραπεζικού υποκαταστήματος της Ελασσόνας της Τράπεζας Πειραιώς, διαπίστωσε πως αντί να του έχει πιστωθεί το ποσό των 500 ευρώ της προκαταβολής, είχε αναληφθεί από τον λογαριασμό του το ποσό των 6.200 ευρώ.
Περιττό να αναφερθεί πως όταν ο 57χρονος προσπάθησε να επικοινωνήσει στη συνέχεια, τόσο με τον ενδιαφερόμενο να αγοράσει τη μηχανή όσο και με τον «οδηγό» της μεταφορικής, κανείς τους δεν απαντούσε καθώς είχαν απενεργοποιήσει τα κινητά τους τηλέφωνα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass