Η υπ. Πολιτισμού σε «λαβωμένα» θρησκευτικά μνημεία της Ελασσόνας

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ κ. ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2021 16:40

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)


Του Γιάννη Μουκίδη
Ενδιαφέρουσα και μεστή επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας και σε εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς του περασμένου Μαρτίου. Αρχικά, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι της Ελασσόνας, την Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, όπου την υποδέχθηκαν ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας.
Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση και ενημέρωση από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια και τον μητροπολίτη Ελασσώνος, κ. Χαρίτωνα, για την ιστορία της Μονής και τις παρεμβάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στον ιστορικό χώρο.
Στη συνέχεια, η υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη με κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφθηκε Ιερούς Ναούς της περιοχής του πρ. Δήμου Ποταμιάς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του περασμένου Μαρτίου, και πιο συγκεκριμένα: τον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Συκέας, τους Ι. Ναούς Αγίου Αθανασίου και Αγίου Νικολάου Πραιτωρίου, τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Μαγούλας και τον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Αμουρίου.
Στην περιοδεία της υπουργού Πολιτισμού στην περιοχή Ελασσόνας έδωσαν το «παρών», εκτός των προαναφερομένων, και οι: πρόεδρος ΔΕΕΠ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελασσόνας κ. Θωμάς Κίτσης, διευθυντές των εμπλεκομένων κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass