Ειδήσεις από τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2021 15:30

Προσφορά τροφίμων από τη «ΜΕΤΡΟ» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας ευχαριστεί την εταιρεία ειδών διατροφής και οικιακής χρήσης «ΜΕΤΡΟ» και συγκεκριμένα τον περιφερειακό διευθυντή κ. Σίμο Κων/νο και τον διευθυντή Καταστήματος «ΜΕΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» κ. Τζουβάρα Ιωάννη για την κοινωνική προσφορά τους σε ειδή μακράς διαρκείας (αλεύρι γενικής χρήσης, τοματοπολτό και ζυμαρικά).

Τα είδη θα καλύψουν τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τα παραπάνω αγαθά θα διανεμηθούν σε άτομα, τα οποία θα υποδειχθούν βάσει κριτηρίων από την Υπηρεσία Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας και θα είναι καταχωρημένα στην υπηρεσία. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος ευχαριστώντας την εταιρεία: «Το έργο σας μέσω της κοινωνικής προσφοράς και η βοήθειά σας, είναι αξιέπαινη και σημαντική, διότι στηρίζετε έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας. Σας ευχόμαστε καλή και γόνιμη συνεργασία, πάντα με προσφορά και αλληλεγγύη».

 

Στο Μουσείο Τσιτσάνη έκθεση για την Επανάσταση
Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο

Έκθεση με θέμα την Ελληνική Επανάσταση από τη σκοπιά των Γάλλων, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, στις 20.00 στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό. Η έκθεση, όπως γίνεται γνωστό, έχει ως τίτλο «Από αγάπη για την Ελλάδα» και πραγματοποιείται με την ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και υλοποιείται με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Λάρισα, της «Επιτροπής 2021» του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη.
Η έκθεση έχει ως θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και το περιεχόμενό της προέκυψε με τη συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BNF) και της δημοσιογραφικής της ιστοσελίδας RetroNews.
Πρόκειται για την αποτύπωση της Επανάστασης από τη σκοπιά της Γαλλίας. Η έκθεση αυτή ανατρέχει στο αρχείο εφημερίδων και περιοδικών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, παρουσιάζει έργα τέχνης διάσημων Γάλων ζωγράφων που έχουν ως θέμα την Ελληνική Επανάσταση, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την επίδραση της Γαλλικής πνευματικής δημιουργίας, που βρέθηκε στην πρωτοπορία εκείνη την περίοδο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδεύονται από αφιέρωμα στον λόγιο μεγάλο Φιλέλληνα Κλοντ Φοριέλ, ο οποίος το 1824 συγκέντρωσε, ταξινόμησε και παρουσίασε, για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό αναγνωστικό κοινό, ένα σεβαστό αριθμό ελληνικών δημοτικών τραγουδιών, σε ένα μεγαλειώδες έργο με τίτλο «Δημοτικά Τραγούδια της Σύγχρονης Ελλάδας». Το αφιέρωμα επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει η πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ κ. Ναυσικά Μουλά.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass