Αποκατάσταση Ι.Ν. Παναγίας της Ιεράς Μονής Λιμποχώβου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2021 17:14

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης του Ι. Ναού Παναγίας της Ι. Μονής Λιμποχώβου Δήμου Μετέωρων, με έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.


«Σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στην αποκατάσταση ενός σημαντικού μνημείου της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χάρη στο σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο που διαθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα θρησκευτικά μνημεία είναι εύκολα προσβάσιμα και εξελίσσονται σε ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, με θετικά αποτελέσματα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Διότι, ο πολιτισμός εκτός από βασικό κοινωνικό αγαθό αποτελεί πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης και παράγοντα της οικονομίας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής, καθώς και εργασίες καθαιρέσεως του μεταγενέστερου στεγάστρου στην ανατολική πλευρά του μνημείου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων. Όλες οι εργασίες που αφορούν στο μνημείο γίνονται με βάση την εγκεκριμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού μελέτη και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων. Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της υγρασίας της στέγης προβλέπεται αποκάλυψη της θολωτής λίθινης κατασκευής μετά από καθαίρεση του μανδύα σκυροδέματος με αδιατάρακτη κοπή χωρίς να προκληθούν βλάβες στη θολωτή κατασκευή, επισκευή των φθαρμένων τμημάτων της και αντικατάσταση των περισσοτέρων σχιστολιθικών πλακών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass